Hem » Blogg » Retinol – Vad är det?

Retinol – Vad är det?

All-u-need2-webb

Retinol - Vad är det?

Många pratar om retinol just nu, men vad är egentligen denna fantastiska superingrediens, och vad gör den?

Retinol är väldigt små A-vitaminmolekyler och är så kallat ”cell-kommunikativ”, på ren svenska kan man förklara det som att retinol lär trötta hudceller att uppträda som unga friska celler! Typ hårdträning för våra celler! 🙂 Något som ständigt behöver utövas!

Vitamin A finns ofta i hudvård och då i form av retinol eller retinyl palmitat. De är två antioxidanter, men retinol är den starkare av dessa två! (Det bör nämnas att det finns massa fler former)

Vad händer i huden?
Retinol omvandlas till retinoinsyra i huden och det fungerar på samma sätt som en receptbelagd retinoid, som har en egenskap som hjälper huden att stimulera produktion av kollagen och fibroblasterna och kan till och med skapa nya kapillärer i huden. A vitamin är den mest studerade vitaminen inom hudvård och även bland de mest effektiva!

Det ärftliga åldrandet kan vi inte påverka med krämer, däremot livsstilsrynkorna kan man minska. Vapnet mot solrynkorn heter Vitamin A-syra. Det finns väl dokumenterade studier som visar att vitamin A-syra i krämer ger en tydlig minskning av rynkor. Men när solen är ute så var väldigt försiktiga och använd ALLTID solskydd!!

Du har väl läst om vårt solskydd Face the Sun med IR-filter? Annars, läs gärna mer här!

En annan produkt ur Solution by Victus serien som innehåller just A-vitamin är All U Need:

EXFOLIERANDE med VITAMIN AAll-u-need-webb

All U Need är den optimala nattkrämen med kombination av A-vitamin och glykolsyra som tillsammans förstärker effekten av exfoliering utan att torka ut huden. Krämen stimulerar även produktionen av kollagen. Passar alla hudtyper men konsultera alltid din hudterapeut för bästa användningssätt. Rekommenderas endast kväll eller som kur om huden är känslig (med två månaders mellanrum). För honom och henne.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig med mer information om Solution by Victus eller om du t.ex. vill prova produkterna:

Stor kram & trevlig helg på Er!

Publicerat 02 Jun 2017 av Sara Ladelfa

Välkommen till Victus Clinic. Här väljer du Klinik eller Konsument.

Boka demo

Boka en fri demo med våra kundutbildare