Hem » Blogg » 5 fakta om syra

5 fakta om syra

5 fakta om syror kemisk peeling

5 fakta om syra

1. Visste du att syra kan komma från olika naturliga råvaror?

Såsom AHA syran –  det vill säga mjölksyra kommer denna från sur mjölk, melass och yoghurt. Medan citronsyra kommer direkt från citronen. Idag görs dock många syror på syntetisk väg. Ett bra exempel på detta är PHA-syror.

2. Procenten – inte lika viktigt som pH värdet

Många stirrar sig blint på procenten av syran. Desto surare PH produkten har,  ju mer effektiv och starkare är själva syran. Som hudterapeut får du jobba på en syrahalt som inte understiger 2.

3.  Alla AHA syror jobbar inte på samma sätt

Många drar alla syror inom AHA-familjen över en och samma kam, men de är ganska stor skillnad på de olika AHA-syrorna. Glykolsyran  är exempelvis den minsta molekylen och är den syra som jobbar snabbast och djupast. Medan mjölksyra är den näst största molekylen och istället jobbar ytligare på huden.

4. Passar en syra endast för en dålig hy?

Det finns kemiska peelingar som specifikt riktar sig mot akne, ärrbildning eller pigmentfläckar. Men de mest populära vid användning av syror är för föryngring, reducering av rynkor samt att få tillbaka hudens lyster.

5. Kan din hud flagna av syra?

Är det en mildare peeling brukar inte huden reagera speciellt mycket. Är det däremot en mer kraftfull syra kan du börja flagna – då den starkare syran kickar igång cellförnyelsen och den gamla huden stötts bort. Fram kommer en ny, frisk och mjuk hud upp. (Besöker du en läkare som använder starka syror kan huden flagna kraftigt)

Publicerat 21 Nov 2017 av Annamaria Bruschi

Välkommen till Victus Clinic. Här väljer du Klinik eller Konsument.

Boka demo

Boka en fri demo med våra kundutbildare