Fuktboost – förbered huden inför hösten

huden, laserbehandling, synergi, cellox20 victus clinic

Med hösten blir luften både kallare och torrare vilket innebär att du behöver använda dig av  mer återfuktande och näringsrika produkter eller varför inte stimulera kollagenet genom olika behandlingsmetoder. Här ger hudterapeuten sina bästa tips för att din hud ska få den bästa starten på hösten.

Under hösten upplevs huden  mer torr på ytan, och under denna årstid är det även hög tid att städa bort sommarens åkommor och pigmentfläckar. Hösten är därmed hudens högsäsong gällande syra-peels och övriga peelingar – gärna professionella som utförs på en skönhetssalong. Det är även tid att boosta med massa fukt, både på ytan och djupet. Detta för att inte se allt för grå och glåmig ut när sommaren gyllenbruna färg sakta försvinner.

Rekommenderade salongsbehandlingar

Syrapeeling – Behandlingen tar bort den döda huden på ytan samt jobbar på lyster och reducerar pigmenteringar.

Synergi behandling –  Den ultimata ansiktsbehandlingen för att ge din hud en riktig fukt boost och en massa lyster. Den ultimata behandlingen när du vill rensa bort en trött och glåmig hösthud. Leta upp din närmsta synergi salong här.

IPL-behandling – Passa på att jobba på dina pigment och solfläckar under vinterhalvåret med IPL-behandlingar. Genom att göra en skin rejuvenation kan du reducera de oönskade fläckarna som gärna dyker upp under sommaren. Läs mer om behandlingsmetoden Skin Rejuvenation här.

Hudvårdsprodukter – som återfuktar huden

Fuktserum – Addera ett fuktserum i din hudvårdsrutin under hösten, för extra mycket fukt bör du använda det både morgon och kväll. Läs mer om Victus serum här.

Byt ut din dagkräm – Satsa på en fetare dagkräm under hösten. Fetthalten i produkter blir en vindkappa och står emot kalla vindar och isande luft.

Ansiktsmask – Nu om någon gång är de viktigt med fukt och inpackningar på djupet. Investera i en reparerande och fuktgivande mask som du kan ha som komplement till din nattkräm och sov med den under två dagar i veckan. Tips på återfuktande och lystergivande ansiktsmasker hittar du här.

______________________________________________________________________________________________________

Hudterapeuten tipsar:

Hudföryngring med laser

Exfoliera ansiktet utan en exfoliering

Om Victus?

Victus Medical Clinic är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett decennium.

08-564 619 30

Fråga Anette