Hudföryngring med IPL – hur går det till?

hudföryngring, skin rejuvenation, victus clinic, cellox 20

Det finns en mängd olika sätt att göra hudföryngring på, där en vanlig behandlingsmetod är just IPL. Vad händer i huden och vad vilket resultat kan du förvänta dig? Victus hudterapeut reder ut det här.

Hudföryngring med IPL

Att göra en hudföryngring med IPL är mer intensivt jämfört med en klassisk radiofrekvens, dock inte lika effektiv som de kraftfulla lasermaskinerna. Vid en IPL-behandling sker en halvdjup stimulering som främst jobbar i Dermis – alltså det undre hudlagret. IPL-ljuset skapar en värmeenergi i huden, som i sin tur gör att värmen penetrerad ner i huden och kommer i kontakt med kollagenet i huden och fibroblasterna. Detta resulterar i en hud full med spänst och en fastare hud.

Ökad cellförnyelse – med IPL

Fler positiva egenskaper denna värmeenergi från utsöndrar. är bland annat att det bildas en koagulation i huden där kärl och rodnade koagulerar, drar ihop sig och kan försvinna. Du får även en ökad blodcirkulationen och cellförnyelse. Detta gör att din hudton blir bättre samt att ökar lystern i huden. Dessutom skapar värmeenergin en reaktion på porerna i din hud och kan vid vissa tillfällen få förstorade porer att dra ihop sig.

IPL-kur – hur många behandlingar?

Hur många behandlingar du ska göra är individuellt från person till person samt vad du som kund själv har för mål med behandlingen. En kur är på cirka tre till sex behandlingar och bör göras cirka en gång i månaden. Med ihållande resultat. För bästa resultat och bestående resultat behöver du göra en touchup efter cirka sex till tolv månader.

Läs mer om Cellox 20 och behandlingsmetoden här

___________________________________________________________________________________________

 

Om Victus?

Victus Medical Clinic är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett decennium.

08-564 619 30

Fråga Anette