Upptäck solskador i tid – gör en hudvårdsanalys

dermascanner hudvårdsanalys solskador victus clinic

Vi svenskar tycker om att bli solbrända, men det många inte tänker på är baksidan med solens starka strålar. Hudcancer är en av de mest vanliga cancerformerna i Sverige och även en sjukdom som ökar snabbt. Man har sett en stark koppling mellan solens starka exponering av UV- och IR-strålar och hudcancer. 

Hur många cancerfall uppmärksammas varje år?

Många svenskar tycker om att vara i solen och alltfler väljer att resa utomlands på semester. Tyvärr finns det en baksida av de starka solstrålarna, att bränna sig ofta, särskilt som ung har visat sig ha en stark koppling till hudcancer och varje år konstateras cirka femtiofemtusen fall av malignt melanom.

Brännskada av solen – vad gör du?

Det är viktigt att låda huden vila och vara helt vara borta från solen om du bränt dig, så att den hinner läka. Du bör vara extra försiktig när du vistas på stranden eftersom du vanligtvis utsätts för en starkare UV-strålning där än när du exempelvis befinner dig i en stad. Anledning till detta är att en strand oftast har en fri horisont vilket gör att du utsätts både för en direkt solstrålning samt en spridd strålning som kommer från himlen.

Glöm inte bort att det är lika viktigt att skydda dig när du är ute på sjön, golfbanan eller jobbar i trädgården.

Hur skyddar du dig från solen?

Om du ser till att skydda dig ordentligt kan du fortfarande njuta av solen. Det bästa solskyddet är kläder, en solhatt och glasögon, samt att alltid smörja in den hud som exponeras för direktsol med en bra solkräm med hög SPF. Snåla aldrig mer solkrämen och smörj in dig fler gånger varje dag. Du bör även undvika solen mellan klockan elva och femton då solens strålar är som allra starkast.

Upptäck solskador i tid – gör en hudvårdsanalys

Genom att göra en djupgående hudanalys kan du få en diagnos på din huds tillstånd och information om vad din hud är i behov av. Victus Derma Scanner ser det ögat inte kan se. Denna hudvårdsanalys görs i ansiktet och kan jämföra resultat du uppnått efter en viss typ av behandling eller produkter du använt på huden.

Genom en hudvårdsanalys läser av hudens pigment, porer, kärl, rynkor och solskador samt att den kan mäta hudens fuktighet över hela kroppen. Resultat tas fram och räknas med programvaran för att lämplig behandlingsmetod ska kunna rekommenderas.

Läs mer om vår Derma Scanner här, eller har du en salong/klinik och vill boka en demo? Klicka här.

Om Victus?

Victus Medical Clinic är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett decennium.

08-564 619 30

Fråga Anette