Hem » Blogg » Pride

Pride

pride_

Pride

Idag är det den 1/8 och det är idag vi startar upp PRIDE veckan i Stockholm! En viktig vecka att lyfta fram på många vis. Denna dagen står för stolthet och mångfald, homosexuella, bisexuella och transpersoner, respekt för medmänniskor och tolerans. Alla har ett lika värde på denna jord! 

Visste Ni detta om Regnbågsflaggan?!

Pride Regnbågsflaggan kallas även för Prideflaggan och är en väldigt stark och vanlig symbol i HBQT-rörelsen. HBQT är en förkortning av Homo, Bi, Trans och Queer. Regnbågsflaggan visar på både mångfald och stolthet hos homosexuella, bisexuella och transpersoner med även för respekt för medmänniskor och tolerans. Det dröjde dock till slutet av 70-talet (1978) innan flaggan för första gången visades upp offentligt. Detta skedde i San Fransisco på Pride.

Visste ni att den nuvarande regnbågsflaggan har 6 st färger men ursprungsflaggan innehöll 8 st?!

Jag kommer inte själv vara på plats i Stockholm, men jag vet några av mina kollegor som kommer att infinna sig mitt i smeten få ta del av dessa tillställningar. Vi höjer medvetenheten än en gång om allas lika värde och att vi ska ta hand om varandra och ta vara på allt!

Massa kramar från en färgglad Sara!

Publicerat 31 Jul 2017 av Sara Ladelfa

Välkommen till Victus Clinic. Här väljer du Klinik eller Konsument.

Boka demo

Boka en fri demo med våra kundutbildare