Hem » Blogg » Sol & Barn

Sol & Barn

sandro

Sol & Barn

Vi får inte glömma hur vi skyddar det käraste vi har!

Att skydda oss mot solen har vi pratat om, men att ge det lilla extra skyddet på det små individerna skulle jag vilja lyfta idag.

Barnens hud är tunnare och känsligare än vuxnas, vilket innebär att deras hud bränner sig mycket lättare. Rekommendationen är luftiga kläder och självklart solkräm, de allra minsta bör inte vistas i solen alls! Barn har mindre pigment än vuxna därför bränner det sig lättare av solen. Bränner man sig för många gånger som barn så sägs det att man ökar risken för hudcancer i vuxen ålder.  (Att komma ihåg är att hudcancer är den mest ökande cancerformen)

Solstrålarna är som vi vet nyttiga för både barn och vuxna. UV- strålarna gör så att kroppen bildar D-vitamin vilket är nyttigt för vår  kropp.

  • Barn under 6 månader, d.v.s spädbarn har väldigt lite eller inget skydd alls mot solen strålar och därför inte bör utsättas för direkt solljus.
  • Barn över 6 månader skyddas mot solen genom att kläs i heltäckande tunna/luftiga kläder, solhatt och hålla barnet i skugga, det är bra om barn oavsett ålder inte alls vistas ute mellan 11-15 då solen är som starkast. Ska barnet  vistas utomhus ska det smörjas in med solskyddsfaktor d.v.s SPF mellan 30-50. Självklart spelar det roll hur stark solen är, men det är inte fel att smörja ändå.

Om ditt barn ändå har lyckats bränna sig i solen, läs mer på 1177, vårdguiden.

Vi kan enkelt ta reda på hur stark solen är genom att titta på sin skugga.skugga

Kort skugga = solen är stark.
Lång skugga = solen är inte så stark.

Skydda ditt barn i solen det medför att vi lär ut ett sunt solande, och glöm inte att smörja in barnen. De behöver hjälp med smörjandet, tänk varannan timme!

Jag måste nämna vår senaste solskyddsfaktor Face the Sun-Nu med IR-filter! Passa minst lika bra till de små ansiktena. Läs mer.

Se gärna filmen!:) 

Och sist men INTE minst, SOLGLASÖGON PÅ NÄSAN i alla åldrarna!!!

Publicerat 20 Jul 2017 av Sara Ladelfa

Välkommen till Victus Clinic. Här väljer du Klinik eller Konsument.

Boka demo

Boka en fri demo med våra kundutbildare