Hem » Blogg » Syror och dess effekt

Syror och dess effekt

blogg2

Syror och dess effekt

Kemisk peeling – AHA, BHA, PHA… kärt barn har många namn och där även olika effekter. Här är en guide på Solution By Victus PRO-peels där vi berättar om hur syrorna fungerar och vad de har för effekter på huden.

PROpeels familjen består av fyra olika rena syror, det vill säga att du kan skräddarsy syrabehandlingen efter din kunds hud och hudtillstånd. Våra peelingar är epidermala, vilket betyder att de jobbar i det översta hudlaget. För att mäta hur stark en syra är kollar du på två saker – syrans procentsats och dess pH värdet. Desto surare pH ju kraftfullare är syran.

Glycolic Peel

Glycolic är en 40% AHA syra och är den syra med minst molekyler av alla AHA syror. Den passar en torr och narig hud, minskar fina linjer, kickar igång cellförnyelse och ökar produktion av kollagen och elastin. PH värde på 2.

Lactic Peel

En 40 % mjölksyra, även denna en AHA syra. Syran är humektant och finns naturligt i huden för att binda vätska. Vill du behandla stora porer, läderhud, hyperpigmenteringar och ålderstecken är Lactic Peel rätt syra att använda. Den passar även den känsliga huden. PH värde på 2.

Mandelic Peel

En AHA syra med större molekyler än både glykolsyran och mjölksyran. Syran är antibakteriell och bra vid akne och känslig hud. Den jämnar ut hudtonen och då den inte ger uppkomst till vita missfärgningar i huden passar den även bra för personer med en lite mörkare hudton. Syran utvinns från mandlar, har en procent på trettio och ett pH värde på 2.

Salicylic Peel

Detta är både en BHA- syra och en Lipofil-syra, vilket betyder att den löser sig i fett. De andra syrorna är hydrofila vilket betyder att de löser sig i vatten.  Salicylsyran har större molekyler och är den syran som är bäst lämpad att använda då du behandlar stora porer och fet hud. Den är även antiinflammatorisk och perfekt att använda på en aknehud. Syran jämnar även ut hudtonen och har ett pH värde på 4.

Är du återförsäljare och intresserad av att veta mer om våra peelingar ska du besöka vår hemsida. Är du privatperson och helt enkelt vill njuta av en härlig behandling, där du får en pigg och fräsch hud? – Hitta din närmsta klinik här

 

Publicerat 23 Nov 2017 av Annamaria Bruschi

Välkommen till Victus Clinic. Här väljer du Klinik eller Konsument.

Boka demo

Boka en fri demo med våra kundutbildare