Hem » Blogg » Träna dig snygg – så här påverkar träning din hud

Träna dig snygg – så här påverkar träning din hud

träning hud hudvård solution by victus

Träna dig snygg - så här påverkar träning din hud

Februari och redan har en månad passerat på det nya året. Hur går det med ditt nyårslöfte? Ett klassiskt löfte som många av oss gör varje år är att ”vi ska träna mer”. Här berättar hudterapeuten Susanne om vad träning gör för din hud.

Träning ger en ökad syresättning till huden

Träning ger en ökad blodcirkulation och syresättning till huden. Detta ger en mer rosig hy, vilket är något som anses vara friskt och sunt. Lider du däremot av rosacea kan en blossighet vid träning vara mindre önskvärd, då besvären kan förvärras.  Ett tips är att då spola underarmarna med kallt vatten direkt efter träning – på så sätt kyler du snabbare ner blodet.

Många upplever att regelbunden motion förbättrar deras acne. Svetten har en tendens att dra med sig smuts och fett från huden, den har därmed en toxerande effekt.

Träna dig till en fylligare hud

Hudcellerna förbättras genom att få en ökad kollagenproduktion, du får alltså en fylligare hud. Proteinet mykoin ökar i kroppen när du tränar, speciellt vid motionsträning. Det i sin tur ökar immunförsvaret och är inflammationshämmande.

Detta bör du undvika

Undvik makeup under träning då detta ger porerna en sluten miljö och var noga med att rengöra din hud efter träning. Mitt bästa tips är att duscha direkt efter träningspasset – detta för att motverka acne, både i ansikte och på rygg. Har du inte möjlighet att duscha direkt, skölj av ansiktet med kallt vatten för att sluta dina porer.

Sammanfattningsvis, drick vatten, använd spf, rengör huden morgon och kväll och  alltid direkt efter träning.

Om du kompletterar detta med bra hudvårdsrutiner och produkter så får du ett extra effektivt resultat. Nyfiken på Victus hudvårdsserie?  Läs mer om vår innovativa hudvård här.

Publicerat 08 Feb 2018 av Victus Clinic

Välkommen till Victus Clinic. Här väljer du Klinik eller Konsument.

Boka demo

Boka en fri demo med våra kundutbildare