Hem » Fakta om » Hudföryngring

Hudföryngring

Det finns många olika metoder, namn och begrepp för hudföryngring eller huduppstramning. Givetvis är begreppet väldigt individuellt, det vanligaste är att att reducera rynkor eller få en slätare och mindre porer i huden samt mindre slapp hud. Rynkor i huden uppstår med åren på oss människor, det beror på att vår kollagen- och elastinproduktion minskar i takt med vårt åldrande. Kollagenets funktion är att hålla ihop strukturen i huden medan elastinet behåller vår elasticitet. Här går vi igenom några av de vanligaste teknikerna för avancerad hudföryningring och för att minska rynkor och slapp hud.

Hudföryngring med Radiofrekvens (RF)

Monopolär radiofrekvens arbetar på ett djup av ca. 10-20 mm ner i huden. Behandlingen verkar stimulerande på fibroblasterna som producerar kollagen och elastin. Resultatet blir mer långvarigt huduppstramning men syns inte lika snabbt som bipolär radiofrekvens.

Biopolär radiofrekvens arbetar närmare hudytan på ett djup av ca. 2-4 mm. Med denna ytliga behandling värms det befintliga kollagenet upp vilket ger en “quick-fix” med direkt huduppsramning och bättre lyster. Behandlingar är perfekta för kunder som söker en snabb hudföryngring för ett speciellt tillfälle.

Kur

2 Gånger i veckan i 5 veckor

Frekvens

2 Kurer om året

Varaktighet

Upp till 6 månader
Underhållsbehandling varannan månad rekommenderas för bästa hållbarhet

Apparatur

IPL – Intesive Pulse Light mot rynkor

Hudföryngring med IPL är en mycket vanlig och effektiv metod för att öka vitalitet och spänst i ditt ansikte. IPL-ljuset tränger ner i dermis (läderhuden) där ljuset omvandlas till värmeenergi som i sin tur stimulerar fibroblasterna att producera mer kollagen och elastin, vilket medför en direkt huduppstraming. Hudföryngringen med IPL har en positiv påverkan på cirkulation och hudton och ljuset reducerar även pigmenteringar vilket medför en friskare och fräschare hud. Det krävs oftast upprepade behandlingar med denna typ av hudföryngring för ett optimalt resultat. Tidigare har risken för brännskador och pigmentförändringar med IPL-ljuset på hudtyp 4-6 på Fitzpatrick skalan varit väldigt stor.

Cellox-teknologin är en effektiv hudföryngring

Cellox 10 är en vidareutveckling av IPL, där man med fördel kan behandla mörkare hudtoner. Här arbetar man med en betydligt jämnare energinivå vilket inte chockar hudens pigment på samma vis som traditionell IPL, och därmed minimeras bieffekterna. Man får även mycket fina resultat på ojämn hudton med denna metod. Med Cellox 10 rekommenderas en kur två gånger om året för goda och hållbara resultat. Precis som med traditionell IPL kan man förebygga rynkor och få en väldigt fin hudföryngring med behandlingen.

Kur

3-5 behandlingar för optimalt resultat

Frekvens

1 Kur om året

Varaktighet

Ca 12 månader

Apparatur

Hudföryngring med Fraktionerad laser

Historiskt är fraktionerad laser är en vidareutveckling från laserslipningen då man med hjälp av en laserstråle skalade bort översta hudlagret (epidermis) på patienten. Detta medförde stora infektionsrisker, läng läkningsprocess upp till 6 veckor på sjukhus och huden fick läka med läkares dagliga uppsikt under ett bandage.

Fraktionerad laserbehandling påverkar huden i mikroskopiska behandlingspunkter med en exakt precision och ett jämt fördelat mönster. Runt de behandlade punkterna är huden frisk och opåverkad, detta triggar igång kroppens naturliga läkningsprocess vilket medför en nybildning av kollagenfibrer som ersätter gammal hud och ger en föryngrad, jämnare och fräschare hud med en fin lyster och ett resultat med bra mycket mindre rynkor.

CO2 laser – Ablativ

Koldioxidlaser är den vanligaste lasertypen av fraktionerad laser som används vid hudföryngring. Med denna teknik gör man mikroskopiska hål ner till läderhuden, resultatet blir en mycket kortare läkningsprocess än en laserslipning men fortfarande med vissa infektionsrisker då det bildas sårskorpor från de små hålbildningarna. Behandlingen är en ablativ process vilket innebär att den tar bort hudceller och behandlingens nackdel är att man riskerar pigmentförändringar på de behandlade områdena. Metoden används för att reducera rynkor, minska stora porer, ta bort ärr och för att få en slätare hud med jämnare hudton.

Erbiumbaserad laser – Icke ablativ

Bygger på samma princip som koldioxidlaser, men med erbium som grundämne penetreras det aldrig några hål i huden som det gör med laserslipning eller koldioxidlaser. Laserstrålen är mycket skonsammare mot huden då den är en icke ablativ process icke ablativ laser lämnar översta hudlagret helt intakt och skapar koagulativa nekroser i djupare strukturer i huden, därav kortare återhämtningstid och minskad risk för komplikationer. Behandlingsmetoden är väldigt gynnsam för att reducera rynkor, ta bort ärr, acneärr, förminska stora porer, ytliga kärl, solskadad hud, ojämn hudton, hudbristningar.

Kur

3-5 behandlingar för optimalt resultat
Beroende på indikation

Frekvens

En kur ger ca 5 år yngre hud
Man backar hudens ålder men stoppar ej dess åldrande

Varaktighet

Permanent hudföryngring
Livsstil påverkar hudens läkning samt varaktighet av behandling

Apparatur

Välkommen till Victus Clinic. Här väljer du Klinik eller Konsument.

Boka demo

Boka en fri demo med våra kundutbildare