Hem » Tekniker » IPL-Behandling

IPL-Behandling

Ipl är en förkortning av Intense Pulsed Light (Intensivt Pulserande Ljus) och jobbar med mycket korta och intensiva ljuspulser. Ipl fungerar genom en uppladdning och urladdning av energi, när energin frigörs är den initialt hög för att därefter mycket snabbt avta.

IPL-behandling med traditionell teknik

IPL producerar ett brett spektrum av ljus i olika våglängder till skillnad från laser som endast arbetar med en bestämd våglängd. IPL-behandling utförs på kliniker och salonger för olika hudåkommor som ytliga kärl, pigmentförändringar och acne men också för permanent hårreducering och kollagenstimulering. För att komma åt olika problemområden används handtag med olika våglängder för att IPL-behandla olika djup i huden.

Hyper och hypopigment Eftersom IPL-ljuset dras till pigment bör människor med mörka hudtyper undvika klassiska IPL-behandlingar eftersom hudens pigment tar upp ljuset och omvandlar det till värme och brännskador kan uppstå. Detta kan medföra hypo- eller hyperpigmentering på det skadade området, och beroende på brännskadans grad kan detta sitta kvar i allt från någon vecka till några år innan det återställs igen. Komplikationer kan uppstå vid felbehandling med IPL, det är därför innan behandling väldigt viktigt med konsultation för att upptäcka eventuella kontraindikationer t.ex. att kunden har solat eller äter medicin. Vissa mediciner gör t.ex. att man blir ljuskänslig och man bör då avstå behandling för att undvika brännskador och är man det minsta osäker bör man rådfråga sin läkare eller be sin terapeut kolla upp medicinen på fass. Det är också viktigt att fastställa hudtyp och hudfärg, att gå igenom förväntningar på behandlingen, antal behandlingar och intervallen på behandlingar.

 

IPL-behandling med modern teknik

CelloxskalaMed modern IPL-teknik väljer man att inte ladda ur ljuspulserna med all energi samtidigt utan pulsar flera pulser direkt efter varandra tills man uppnår den energi i huden som krävs för behandlingområdet. På så vis riskerar man inga onödig bieffekter som vid traditonella IPL-behandlingar. Utvecklingen beror på ett kraftfullare kylsystem när man pulsar, apparaturen behöver inte någon tid för att ladda om inför varje puls. Detta innebär även att behandlingarna blir helt smärtfria då man aldrig uppnår den värme som ett traditionellt system ger. För att till exempel ödelägga en hårsäck krävs det att ljuset hettar upp hårsäcken till 65-70°C, med moderna teknik som Cellox 10 finns det alltså inga risker att energin i IPL-behandlingspulsen överstiger denna värme då man successivt bygger upp energin med flera pulser istället för att pulsa all energi samtidigt och där med risker att man pulsar mer energi än vad behandlingen kräver.

 

Fitzpatrick-skalan

Cellox teknologi

Med moderna IPL-teknik väljer man att inte ladda ur ljuspulserna med alla energi samtidigt utan pulsar flera pulser direkt efter varandra tills man uppnår den energi i huden som krävs för behandlingområdet. På så vis riskerar man inga onödig bieffekter som en traditonell IPL. Utvecklingen beror på ett kraftfullare kylsystem när man pulsar, apparaturen behöver inte någon tid för att ladda om inför varje puls. Detta innebär även att behandlingarna blir helt smärtfria då man aldrig uppnår den värme som ett traditionellt system ger. För att till exempel ödelägga en hårsäck krävs det att ljuset hettar upp hårsäcken till 65-70 ºC, med moderna teknik som Cellox 10 finns det alltså inga risker att energin i pulsen överstiger denna värme då man successivt bygger upp energin med flera pulser istället för att pulsa all energi samtidigt och där med eliminera risker för brännskador i huden.

 

Välkommen till Victus Clinic. Här väljer du Klinik eller Konsument.

Boka demo

Boka en fri demo med våra kundutbildare