Hem » Tekniker » Ultraljudskavitation

Ultraljudskavitation

Kavitation är en teknik som framför allt hjälper dig att bli av med oönskade fettdepåer genom att förstöra själva fettcellerna. Genom denna metod erhålls ett mycket hållbart resultat.

Kan behandlingen med kavitation eller ultraljud vara farligt?

Med Omorphia 20 suger man upp fetvävnaden i en kopp som där det sitter två stycken sonder (ultraljudshögtalare) som angriper fettet från två olika håll. Kavitationshandtaget är anpassat för att endast behandla den vävnad som sugs upp i koppen. För övrigt tyder inget på att det skulle vara farligt att behandlas med Ultraljud. Vid behandling kan man höra ett surrande ljud, detta är inte ultraljudet i sig som låter, människans öra kan inte uppfatta ultraljudets frekvens. Visst kan det upplevas som något störande men det är helt ofarligt. Ultraljud används även vid mammografi, spränga njursten och ta bort tandsten.

Hur fungerar det med ultraljudskavitation?

Kavitationstekniken i sig innebär, mycket kortfattat, att ultraljudspulserna får fettcellerna och vätskan i dem att vibrera så snabbt att vakuumbubblor bildas i cellen. Till följd av den värme som bildas ”sprängs” sedan fettcellens ytterhölje (membranet) och fettpartiklarna utsöndras i blodet där kroppens egen ämnesomsättning, förbränning och utsöndring tar hand om större delen av detta fett. Fettcellerna har ett ”inbyggt minne” som gör att de annars strävar efter att återskapa sin tidigare form och storlek, varför behandlingar som inte förstör cellerna har en väldigt kortvarig effekt. Tekniken innebär också att man på ett väldigt effektivt sätt lokalt kan forma och ”skulptera” kroppen efter eget önskemål.

Kan behandlingen med kavitation eller ultraljud vara farligt?

Med Omorphia 20 suger man upp fetvävnaden i en kopp som där det sitter två stycken sonder (Ultraljudshögtalare) som angriper fettet från två olika håll. Ultraljudet i sig är anpassat för att endast behandla den vävnad som sugs upp i koppen. För övrigt tyder inget på att det skulle vara farligt att behandlas med Ultraljud. Vid behandling kan man höra ett surrande ljud, detta är inte ultraljudet i sig som låter, människans öra kan inte uppfatta ultraljudets frekvens. Visst kan det upplevas som något störande men det är helt ofarligt.

Permanent fettreducering med ultrljudkavitation

De fettceller som spruckit efter en behandling med ultrljudskavitation är permanent ödelagda vilket innebär att de inte kan växa eller återupplivas igen. Lever man en osund livsstil med tiden och går upp kraftigt i vikt samlar fettceller som inte blivit sprängda energi och området på kroppen växer. Men inte lika mycket som det skulle gjort om man inte blivit behandlad. Precis som när man gör en fettsugning så försvinner fettcellerna för all framtid.

Kavitation är ingen viktminskningsmetod

En behandling med Omorphia 20 är först och främst en metod för att angripa svåra fettdepåer och göra en effektiv huduppstraming, ultraljudskavitation är med andra ord en kroppsskulptering helt utan läkningstid eller kirurgiska ingrepp.

Patienter med diabetes eller på blodförtunnande medicin bör konsultera med läkare innan man påbörjar en behandling.

Rätt livsstil

Eftersom man frisätter den energi som finns i de sprängda fettcellerna ut i blodbanan så är det viktigt att man inte har för höga värden av hormonet insulin. Hormonet insulin kontrollerar man själv genom att hålla nere på snabba kolhydrater. Vill man snabbare förbränna Mer om detta läser du i en intervju med Doc Ralf Sundberg

Vad händer med fettet och energin vid kavitationsbehandling?

Ultraljudskaviation

Ultraljudet sätter fettcellerna i vibration tills fettcellerna sprängs. Vid sprängning av fettceller hamnar fettsyrorna (triglycerider) utanför fettcellerna (interstitiet)

Omorpha 20
Kavitationsfrekvens 40 kHz
Styrka Kavitation (max) 60 W

Lymfsystemet

Fettsyror som ligger utanför sprängda fettceller i interstitiet fångas upp av lymfkärlen och går vidare till lymfkörtlarna och från lymfkörtlarna till blodbanan.

Blodomloppet

Fettsyrorna som hamnat i blodbanan kan antingen fångas upp av andra fettceller eller förbrännas som tillgänglig energi. Är målet att att förbränna fettsyrorna som energi bör man ha ett lågt insulinvärde i blodet. Detta får man genom att hålla sig ifrån förtäring av socker och snabba kolhydrater.

Välkommen till Victus Clinic. Här väljer du Klinik eller Konsument.

Boka demo

Boka en fri demo med våra kundutbildare