ALEXANDRIT- & ND:YAGLASER

NYHET KOMMER INOM KORT!

Vi uppdaterar just nu vår produktportfölj med de senaste systemen, håll utkik!

diodlaser

MEDIOSTAR

Nästa generations diodlaser med världens största spotsize.

Kliniker med Mediostar

ipl-teknik

CELLOX 30

Uppföljaren till Sveriges mest sålda IPL-plattform för hårborttagning

Kliniker med Cellox

YTLIGA KÄRL

Vi har mängder med kärl i huden. Oftast är de så tunna att de knappt syns. Vid mycket sol, vind och kyla kan de bli mer framträdande. Hur pass framträdande kärl man har beror även på ärftliga faktorer. Dessa kärl brukar kallas cuperoser eller spiders.

Kärlreducering är mycket effektivt både för behandling av ytliga kärl med även för att minska symptom vid rosacea. Effektiva metoder för att reducera ytliga kärl är IPL och laser. Ljuset från IPL och laser absorberas i blodet med hjälp av hemoglobinet och kärlet börjar därefter att koaguleras och dra ihop sig. Resultatet av denna process blir mindre ytliga kärl.

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR OM KÄRLREDUCERING

Det röda pigmentet i blodkärlet absorberar ljuset från källan och värme bildas som gör att blodet koagulerar och kärlet drar ihop sig.

Bäst fungerar kärlreducering i ansiktet. På benen kan man behandla kärl som är tunna, dvs mindre än ca 0,5 mm i diameter. För kärl med större diameter krävs det injektionsbehandling.

Att behandla ett fåtal kärl tar mindre än en minut.

2-3 behandlingar med 3-4 veckors intervall brukar räcka, men det är mycket individuellt. Det beror på storlek, utbredning och djup på kärlet.

Vid kärlreducering kan det uppstå en rodnad runt området som behandlats. Ibland drar kärlet ihop sig på en gång, men i de flesta fall märker man skillnaden efter 2:a behandlingen. Det beror på storleken på kärlet. I enstaka fall kan det uppstå små blåsor, som försvinner inom en vecka.    Jag driver en salong/klinik och vill ha en gratis demo av denna produktJag driver salong/klinik och vill ha en offert på denna produktJag funderar på att starta salong/klinik och vill veta mer om produktenJag driver salong/klinik och vill boka ett videomöte

    Blogginlägg om kärlreducering