Var tredje svensk överväger skönhetsbehandling

Skönhetsbehandling

27 procent har funderat på att göra estetiska behandlingar för att ta bort skönhetsfläckar och göra andra hudförbättringar. Bland kvinnor är det 40 procent som funderar på skönhetsbehandling medan motsvarande siffra för män är 16 procent. Det visar en undersökning som Sifo gjort på uppdrag av Victus Medical Group.  

Totalt är det 69 procent som inte funderat på att göra någon skönhetsbehandling alls medan 4 procent svarar tveksam, de vet inte.

— Estetiska behandlingar mot olika skönhetsfläckar och slapp hud blir allt vanligare. Vi märker det i våra leveranser av laserapparatur till kliniker och salonger runtom i Sverige, säger Amir Kelishadi, VD på Victus Medical Group och fortsätter:

— Undersökningen visar att flest vill bli av med skönhets- eller åldersfläckar, 9 procent, påsar under ögonen, 7 procent och ärr, 6 procent. Därefter kommer akne, dubbelhaka, slapp hud och rynkor, alla med 5 procent.

Sifo-undersökningen visar också att det finns mindre variationer utifrån ålder. Generellt sett minskar viljan att göra skönhetsbehandlingar desto äldre personerna är.

Om undersökningen av skönhetsbehandlingar:

På uppdrag av Victus Medical Group intervjuade Sifo 1 001 personer inom den svenska allmänheten under perioden 7—12 februari 2020. De svarade på frågan: “Besväras du av och vill behandla någon av följande kroppsliga skavanker, i så fall vilka?”

 

För salonger - se vårt utbud av apparatur

För konsumenter - hitta närmsta salong

kliniker

Om Victus

Victus Medical Group är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur, marknadsledande trådlyft och innovativ hudvård för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett och ett halvt decennium.

08-564 619 30