4 av 10 besväras av skönhetsfläckar – och vill ta bort dem

40 procent av Sveriges befolkning uppger att de besväras av och vill behandla olika kroppsliga skavanker. Majoriteten, 56 procent, menar att de inte har besvär samt 4 procent är tveksamma och svarar vet ej. Det visar en undersökning som Sifo gjort på uppdrag av Victus Medical Group.

I topp hamnar födelsemärken som 14 procent uppger sig ha besvär med och vill behandla. På delad andraplats kommer pigmentfläckar och åldersfläckar med 10 procent och på delad tredjeplats hamnar ärr, bristningar och celluliter, samtliga med 9 procent.

— Numera finns en större öppenhet och acceptans kring att behandla skönhetsfläckar. Att intresset för detta ökar ser vi i våra leveranser av laserapparatur till kliniker och salonger runtom i Sverige, säger Amir Kelishadi, vd på Victus Medical Group och fortsätter:

— Vi ser i undersökningen att kvinnor i högre grad än män besväras och vill behandla olika skavanker i samtliga kategorier, förutom akne där resultatet är likartat mellan könen.

Sifo-undersökningen visar också på variationer utifrån ålder. I kategorier som födelsemärken och ärr sjunker upplevelsen av besvär med stigande ålder medan de ökar i kategorier som pigmentfläckar och åldersfläckar.

Om undersökningen:
På uppdrag av Victus Medical Group intervjuade Sifo 1 001 personer inom den svenska allmänheten under perioden 7—12 februari 2020. De svarade på frågan: “Besväras du av och vill behandla någon av följande kroppsliga skavanker, i så fall vilka?”

För salonger - se vårt utbud av apparatur

För konsumenter - hitta närmsta salong

kliniker

Om Victus

Victus Medical Group är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur, marknadsledande trådlyft och innovativ hudvård för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett och ett halvt decennium.

08-564 619 30