Nära 40 procent funderar på estetisk kroppsbehandling

kroppsbehandling

39 procent av befolkningen har funderingar på att genomgå någon form av kroppsbehandling för att förbättra sitt yttre. Bland kvinnor överväger 54 procent detta, bland män är siffran 25 procent. Det visar en undersökning som Sifo gjort på uppdrag av Victus Medical Group.

Totalt är det 58 procent av de boende i Sverige som inte funderat på detta medan 3 procent svarar tveksam, vet ej.

– Det finns idag en stor mängd apparatur som gör det möjligt att förbättra sitt yttre på en rad olika områden, och detta helt utan kirurgiska ingrepp. Resultaten från undersökningen stämmer bra överens med den faktiska efterfrågan vi ser på marknaden, säger Amir Kelishadi, vd på Victus Medical Group och fortsätter:

– Att ta bort oönskad hårväxt hamnar högst upp på listan med 23 procent. Att ta bort skönhetsfläckar och ärr kommer på andraplats med 11 procent och på tredjeplats fettreducering med 9 procent. Övriga kategorier rör borttagning av bristningar och celluliter, muskelbyggnad samt att ta bort tatueringar.

Sifo-undersökningen visar också på variationer utifrån ålder. Generellt sett minskar funderingarna på att göra estetiska behandlingar med stigande ålder.

Undersökning om estetisk kroppsbehandling:

På uppdrag av Victus Medical Group intervjuade Sifo 1 001 personer inom den svenska allmänheten under perioden 7-12 februari 2020. De svarade på frågan: “Har du funderat på att göra någon form av estetisk kroppsbehandling, och i så fall vilka?

För salonger - se alla våra system

kroppsbehandling

För konsumenter - hitta närmsta salong

kliniker

Om Victus

Victus Medical Group är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur, marknadsledande trådlyft och innovativ hudvård för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett och ett halvt decennium.

08-564 619 30