Fem fakta om syror

Hur stor koll har du på syror och kemisk peeling? Vi på Victus har gjort en lista på fakta om syror som du kanske inte hade koll på.

Visste du att syra kan komma från olika naturliga råvaror?

AHA-syran mjölksyra kommer till exempel från sur mjölk, medan mandelsyra kommer direkt från bittermandeln. Idag görs dock många syror på syntetisk väg. Ett bra exempel på detta är PHA-syror.

Procenten – inte lika viktigt som pH-värdet

Många stirrar sig blint på procenten av syran. Desto surare pH-värde produkten har, ju mer effektiv och stark är själva syran. Som hudterapeut får du jobba på en syrahalt som inte understiger 2 i pH-värde.

Alla AHA-syror jobbar inte på samma sätt

Många drar alla syror inom AHA-familjen över en och samma kam, men det är ganska stor skillnad på de olika AHA-syrorna. Glykolsyran har exempelvis den minsta molekylen och är den syra som jobbar snabbast och djupast. Medan mjölksyra har den näst största molekylen och jobbar istället ytligare på huden.

Passar syrabehandling endast en problemhy?

Det finns kemiska peelingar som specifikt riktar sig mot akne, ärrbildning eller pigmentfläckar. Men de mest populära vid användning av syror är för föryngring, reducering av rynkor samt att få tillbaka hudens lyster.

Kan din hud flagna av syra?

Är det en mildare peeling brukar inte huden reagera speciellt mycket. Är det däremot en mer kraftfull syra kan du börja flagna – då den starkare syran kickar igång cellförnyelsen och den gamla huden stöts bort. Fram kommer en ny, frisk och mjuk hud upp. (Besöker du en läkare som använder starka syror kan huden flagna kraftigt)

för salonger - läs mer om våra syror

FÖR KONSUMENTER - HITTA NÄRMSTA SALONG

kliniker

Om Victus

Victus Medical Group är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur, marknadsledande trådlyft och innovativ hudvård för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett och ett halvt decennium.

08-564 619 30