5 tips för att behålla din naturliga skönhet

naturlig skönhet victus clinic

Vad är naturlig skönhet och hur gör vi för att bli naturligt vackra? Det finns nog många åsikter och tankar om det. Är det att bara använda naturliga produkter eller kanske inga produkter alls? Sluta raka benen, armhåla och så vidare? Får man använda makeup om man vill behålla sin naturliga skönhet? Här är en guide på vad du bör tänka på.

För mig  som hudterapeut är naturlig skönhet en sund stark kropp, en rosig hy och ett friskt hår. Hur får vi det då? En bra start är att ta hand om insidan. För visst speglar insidan av sig på utsidan? Här är mina fem tips på hur du kan få eller behålla din naturliga skönhet!

Motion – för en ökad blodcirkulation

När du motionerar tränar du dina muskler och även musklerna i ditt ansikte. Din blodcirkulation ökar och det i sig tar med sig slaggprodukter som ger en klarare o rosigare hy. Och en stark frisk kropp får du på köpet!

Vatten – ger en naturlig skönhet

Detta livselixir som vi här i Sverige har lyxen att ha tillgängligt alltid så gott som! Att vatten är en mycket viktig del i naturlig skönhet är ingen hemlighet, 1,5-2 liter per dygn bör vi få i oss för att kroppen ska må bra och inte bli uttorkad. Det kan visa sig i till exempel insjunken hud och trötthet.

Rengöring – en del av din dagliga hudvårdsrutin

Väldigt viktigt att rengöra hyn med en för dig anpassad produkt. Tänk på ditt ansikte dagligen utsätts för föroreningar, damm  och så vidare. Dessa sätter sig i porerna och lägger sig som en hinna. Ha gärna ett par olika rengöringar då hyn oftast har olika behov beroende på vilket hudtillstånd den är i under de olika årstiderna.

Återfuktning – för en hud som strålar

Sist men inte minst! Återfukta återfukta och återfukta! Ett ansikte som dagligen blir återfuktad morgon och kväll samt fuktmask 1-2 gånger i veckan kommer att stråla. Många frågar sig nog; ska inte huden sköta det själv? Jo till en viss del gör den det, men vi måste ta i beaktning att miljön och vår livsstil i mångt och mycket torkar ut vår hud. Ha som vana att alltid återfukta med anpassad serum och crème efter din rengöring. Tips på ett bra fuktserum och en återfuktande kräm är Keep the Moist och Stay Moist, båda från Solutions by Victus.

Oxidation – skydda dig i solen

Oxidation på huden kan påverkas både inifrån och utifrån. Vitt socker som exempelvis finns i godis, alkohol och vitt bröd påverkar kolagenfibrerna i vår hud och gör dem mindre flexibla. Vilket i sin tur ger en mindre spänstig hy. Solen är en annan bov till vår huds oxidativa skador. Sol behöver vi men använd alltid en hög spf så du inte blir bränd! Mitt tips är Face the sun spf 30 med IR filter, tänk även på att en solskyddsfaktor ska appliceras på inte smörjas in!

Så här behåller du din naturliga skönhet

Motion
Vatten
Spf
Rengöring
Återfukta

Om Victus

Victus Medical Group är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur, marknadsledande trådlyft och innovativ hudvård för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett och ett halvt decennium.

08-564 619 30