Ablativ och icke ablativ laser – vad är skillnaden?

laser, ablativ laser, icke ablativ laser, victus clinic, laserbehandling

Begreppen i skönhetsvärlden gällande laser är många och kan ibland vara svåra att förstå sig på. Idag reder Victus hudterapeut Mira ut vad begreppet ablativ betyder, vilket kommer få dig att förstå skillnaden på de olika behandlingarna som finns på marknaden. Läs hela guiden här.

Ablativ laser – jobbar aggressivt på huden

En ablativ laser har en våglängd som jobbar aggressivt och oftast på hudytan. När du gör en ablativ laserbehandling bildas en rejäl hudslipning som ofta medför en lång återhämtningstid, det vill säga en längre period då du bör undvika att gå ut. Vid en ablativ behandling sker en förångning i huden och hela åttio procent av hudens vätska förångas. Huden flagnar under en längre tid och du blir extremt ljuskänslig. Fördelen med en ablativ laserbehandling är ofta att den ger väldigt fina resultat när huden väl läkt. Men behandlingarna är oftast även i de dyraste lagren och på grund av utebliven arbetstid som följd av den långa konvalescenten så kan det i slutändan bli en kostsam behandling.

Icke ablativ laser – kortare återhämtningstid

Med en icke ablativ laser går man inte på lika lika aggressiv som vid en ablativ behandling, vilket ger en kortare återhämtningstid.  En icke ablativ laser ligger på en våglängd som ”hoppar över” det översta hudlagret, vilket innebär att stimuleringen och skadan istället sker i de undre hudlagren – främst på kollagenet och elastinet. Här sker istället en koagulation, det vill säga en uppstramning av huden. Detta gör att konvalescenten är minimal och att du kan vistas ute som vanligt, såklart med solskydd och försiktighet. Med en icke ablativ laser skapas inga yttre skador och du behöver inte vara hemma från jobbet. En icke ablativ behandlingar kan behöva upprepas lite oftare för önskat resultat än ablativa, men brukar oftast ha ett lite lägre behandlingspris.

Vilken av dessa du väljer att göra är lite på vad du känner att du har tid och råd med. En ablativ laser jobbar lite mer på rynkor och djupa ärr medan en icke ablativ jobbar mer på rodnad, uppstramning och hudstruktur.

VÅRA LASERSYSTEM FÖR HUDFÖRYNGRING

DIOXIUM ADVANCED

Dioxium Advanced är det enda systemet som kombinerar GaAs- och CO2-laser på den skandinaviska marknaden, kombination av ablativ och icke-ablativ i ett system

LASEMD

LaseMD är vårt sofistikerade icke-ablativa lasersystem som kombineras med en exklusiv serie av medicinsk hudvård

FRAXIUM 1550 FUSION

Fraxium 1550 Fusion är vår icke-ablativa fraktionerade erbiumlaser som kan arbeta på olika djup i huden

HITTA NÄRMSTA SALONG SOM UTFÖR BEHANDLINGAR

kliniker

Om Victus

Victus Medical Group är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur, marknadsledande trådlyft och innovativ hudvård för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett och ett halvt decennium.

08-564 619 30