Konsten att behandla blodkärl i ansiktet

kärlreducering

Kärl har vi överallt och oftast närmast huden, så tunna att de oftast inte syns med blotta ögat. Det är först när de börjar synas som du kan behandla dem.

De sker ibland att kärlen vidgas blir kraftigare eller brister, vilket i sin tur gör att de blir mer tydliga och oftast stör oss. Det är vanligt i områden som ansiktet och delar av kroppen som blir mest utsatt för sol, vind och kyla. Som exempelvis näsa, kinder och dekolletage. Självklart är de även genetiskt betingat eller kan bero på någon form av hudproblem som Rosacea eller akne.

Reducera kärl med hjälp av laser eller IPL

cellox 20 blodkärlKärlen kan tas bort med hjälp av laser eller IPL. Under en sådan behandling skickas det ner energi till blodkärlet som sedan får det att koagulera. Efter behandlingen kan kärlet få olika reaktioner som antingen försvinner direkt eller så blir det lite blåaktigt och syrefattigt och ibland även lite ”suddigt”. Alla dessa reaktioner är bra reaktioner. De röda tunna kärlen är de kärl som är lättast att jobba på. Medan blåaktiga tjocka kärl är svårare att  jobba på då de oftast sitter för djupt ner i huden. Ett kärl kan behöva fler behandlingar för att försvinna helt. Beroende på kärlet och personen kan det behövas cirka tre till sex behandlingar var tredje vecka.

Återfukta din hud och stå emot det kyliga vädret

Blodet hittar alltid nya vägar att ta sig fram igenom, även när man tagit bort några kärl. Därför är det viktigt att i förväg vara medveten om att de kan dyka upp nya synliga kärl under tidens gång. Har du även lätt att bli rosig under kalla vinterdagar eller när du har tränat skulle jag rekommendera en fetare kräm under kyliga och blåsiga dagar. En fetare kräm står emot som en vindkappa på huden och på så sätt minskar kylans följder på huden. Vår fetaste kräm som du kan använda som din egna ”vindkappa” heter Stay Moist och den hittar du här.

kärl på näsan cellox 20 victus clinic

 

 

 

 

Resultat efter en behandling – reducering av kärl på näsan

Läs mer om Cellox 20 här

Om Victus?

Victus Medical Clinic är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett decennium.

08-564 619 30

Fråga Anette