Var femte kvinna överväger behandling mot rynkor

behandling mot rynkor

Nästan var femte kvinna, 18 procent, har funderat på att genomgå en behandling mot rynkor eller slapp hud. Motsvarande siffra för män är endast 3 procent. Det visar en undersökning som Sifo gjort på uppdrag av Victus Medical Group.

Totalt är det 11 procent av de svarande som kan tänka sig att någon behandlingsform för att bli av med rynkor och få fastare hud. 87 procent har inte funderat på detta medan 3 procent svarar vet ej.

— Intresset för att göra hudförbättringar med hjälp av estetisk laser ökar hela tiden. Detta avspeglas i våra leveranser av laserapparatur till kliniker och salonger runtom i Sverige, säger Amir Kelishadi, vd på Victus Medical Group och fortsätter:

— Med laser kan man minska ytliga rynkor och strama upp hud genom att skjuta ned strålar i huden genom små kanaler. På så vis ökar produktionen av kollagen och huden kan reparera sig själv och snabbare än med andra metoder.

Sifo-undersökningen visar också på variationer utifrån ålder. I åldersspannet 18—29 år är det 9 procent som svarar ja, i gruppen 30—49 år 14 procent, i gruppen 50—64 år 11 procent och i gruppen 65—79 år 5 procent.

Om undersökningen:
På uppdrag av Victus Medical Group intervjuade Sifo 1 001 personer inom den svenska allmänheten under perioden 7—12 februari 2020. De svarade på frågan: “Har du funderat på att genomgå någon form av behandling mot rynkor eller slapp hud?”

För salonger - se våra system för hudföryngring

Spectra Hollywood Laser Peel

För konsumenter - hitta närmsta salong

kliniker

Om Victus

Victus Medical Group är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur, marknadsledande trådlyft och innovativ hudvård för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett och ett halvt decennium.

08-564 619 30