Celluliter – såhär blir du av med dem

celluliter, omorphia, victus clinic, hudvård, estetisk hudvård

Celluliter kan anses både vara fult samt göra ont och är egentligen en ansamling av vätska, slagg och fett. Dem kan framstå som svårbehandlade och kommer ofta tillbaka. Här tipsar Victus hudterapeut om hur du kan reducera dem på egenhand eller med hjälp av en estetisk behandling.

Hela grundidén när du pratar om celluliter handlar om att luckra upp bindväv, samt sätta igång syresättning och blodcirkulation i det utsatta området. Det finns en rad olika exempel på hur du gör detta och en kombination av tipsen nedanför är det som efterlämnar sig bäst resultat.

Massage – sätter igång blodcirkulationen

Att knåda hårt på problemområdet är en bra idé. Här bör du göra en djupgående massage med knogar, detta för att verkligen lossa på hårdheter och sätta igång blodcirkulationen. Det kommer säkerligen göra ont och celluliterna kommer inte försvinna på en gång, men med upprepande behandlingar kommer du se ett resultat.

Torrborsta – reducerar celluliter

Att torrborsta morgon och kväll är även ett tips på hur du kan få bukt på celluliterna. När du torrborstar och problemet sitter exempelvis på lår eller rumpa, så börjar du borsta uppåt från fötterna. Sedan vaderna och slutligen lår och rumpa. Du borstar uppåt hela tiden och tanken är att du ska föra slaggämnen och lymfa till respektive lymfstation, i detta fall i knäled och ljumskar. Du borstar tills du fått en rodnad på huden och gärna fått upp lite värme. Här sätter vi även igång blodcirkulation och microcirkulation i huden.

Produkter samt eteriska oljor

Det finns diverse produkter som sätter igång blodcirkulationen i huden, även eteriska oljor som har samma egenskaper. Enbär är en av många oljor som är särskilt anpassad just för celluliter.

Tyvärr småste du börja långt i förväg för att bli av med dina celluliter och för bästa resultat bör du kombinera dessa tre metoder – som i sin tur ska göras varje dag, med fördel morgon och kväll. Är du ute efter snabba och enklare hjälp som du vet ger resultat kan de vara en stor fördel att leta upp din närmsta salong som har en Omorphia 20 och boka tid för en kostnadsfri konsultation. Hitta en klinik nära dig här.

Omorphia 20

Omorphia 20 är en kroppsskulpteringsmaskin med fem olika tekniker i en och samma maskin. Vilket innebär att de finns en uppsjö av behandlingsområden som maskinen kan utföra. Den unika maskinen jobbar lokalt och hjälper dig bli av med oönskade celluliter och fettdepåer. Omorphia behandlar celluliter, fettdepåer, minskar omfång, rynkor och fina linjer, dubbelhakor och gäddhäng. Läs mer om maskinen här.

Om Victus

Victus Medical Group är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur, marknadsledande trådlyft och innovativ hudvård för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett och ett halvt decennium.

08-564 619 30