Celluliter – varför får du dem?

celluliter omorphia20 victus clinic

Celluliter är groparna som oftast sitter på låren, rumpan, magen och på överarmarna. Ibland upplever du att dessa ömmar. På grund av nedsatt blodcirkulation är huden oftast svalare på dessa punkter och ibland även extra torr. Hudterapeuten Rebecka Wåglund berättar varför du får dessa.

Den största anledningen till att du får celluliter är på grund av att du äter fel i kombination med stillasittande jobb och alldeles för lite träning. Genom detta får du en nedsatt blodcirkulation och slaggprodukterna sätter sig i vävnaderna, och på så sätt bildas celluliter. Såklart beror även mängd på gener och andra hormonella rubbningar.

När du blir äldre tappar huden sin elasticitet som i sin tur kan bidra till att du får celluliter.

Hur blir du av med celluliter?

Genom rätt kost, massage och motion kan du minska celluliterna. Ett annat tips och något du bör tänka på är att dricka mycket vatten samt dra ner på saltet.

celluliter omorphia20 victus clinicVisste du att du kan reducera din Celluliter på salong? Om du gör en kur med Omorphia 20 kan du behandla dina fettdepåer lokalt och på så sätt reducera de celluliter du vill bli av med. Läs mer om Omorphia 20 här.

Anitha Schulman har gjort en kur med Omorphia, se hennes för och efter bilder som är tagna halvvägs in i kuren här.

Om Victus

Victus Medical Group är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur, marknadsledande trådlyft och innovativ hudvård för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett och ett halvt decennium.

08-564 619 30