Laserbehandling av djupa rynkor – Dioxium Advanced

djupa rynkor, laserbehandling, dioxium advanced, victus clinic, laser

Vill du reducera dina djupa rynkor, men är osäker på vart du ska vända dig? Lasermaskinen Dioxium Advanced är den första och enda kombinerade GaAs och CO2- lasern på marknaden som kan kombineras – antingen tillsammans eller var för sig. Med två olika lasertuber i en och samma maskin är behandlingsområdena många och resultaten får dig att häpna. Här reder Victus hudterapeut ut alla frågetecken kring hur du ska behandla djupa rynkor med laser.

Varför är Dioxium så unik?

Fördelen med Dioxiums två olika lasertuber är att när de jobbar i symbios kommer dem att sammanstråla i en och samma laserspott. Detta gör att hudterapeuten kan jobba på fler problem i huden – där du får med både hudstruktur som rynkor och ärr samt kollagen och elastin. Med hjälp av maskinens GaAs får du även med koagulation och kollagenstimulering av huden. Tack vare att du som hudterapeut kan bestämma styrkan i de olika lasrarna blir det enkelt att skräddarsy varje behandling för ett maximalt resultat för varje kund.

Behandla djupa rynkor – så här går det till

När du pratar om rynkor sitter problemet främst i det övre hudlagret. För att nå resultat behöver du dock behandla både kollagen och elastin – detta på grund av att dålig spänst i huden kan leda till att rynkorna blir ännu djupare. När du gör en behandling av djupa rynkor, där fokus ligger på att reducera linjer i huden, kan terapeuten välja att använda sig mer av CO2-lasern under behandling – detta för att få en större ablativ reaktion och en förångning av huden.

Med denna teknik görs mikroskopiska hål hela vägen ner till läderhuden, vilket innebär att hudcellerna i dessa mikroskopiska hål förångas. Hålen drar ihop sig efter behandling, vilket leder till en minskad hudyta på det behandlade området som sedan resulterar i en mer åtstramad hud.

Behandling av djupa rynkor – gör behandlingen ont?

Smärta är något som alltid kan komma att ses som relativt vare sig det gäller en behandling med Dioxium eller annan typ av apparatur. I det stora hela handlar det egentligen om hur stor smärtgräns du själv har. En laserbehandling med Dioxium är inte helt smärtfri då en värmeutveckling skapas på huden, dock kan detta reducera med hjälp av att salongen har ett tillhörande kylsystem till maskinen, alternativt att du under behandling tar en kort paus för att kyla ner huden med en kylpåse. I vissa fall används även bedövningskrämer, dock är detta inget som förespråkas då krämen tillför vätska till huden, vilket man vill undvika när man gör laserbehandlingar. Sammanfattningsvis kan man väl säga att – vill du bli fin får du lida pin.

Hur många behandlingar krävs för ett resultat?

Antal behandlingar är helt beroende på hur din hudkondition ser ut, sedan tar man även hänsyn till faktorer som genetik och livsstil.  Om du vill göra en behandlingskur för att behandla rynkor får du räkna med cirka en till tre behandlingar – beroende på hur hårt hudterapeuten kan behandla samt hur konditionen och tjockleken på just din hud ser ut.

laserbehandling, dioxium, djupa rynkor, victus clinic

Resultat efter 1 behandling av djupa rynkor med Dioxium Advanced

Hur länge håller resultatet?

När du gör en hudföryngrande behandling med Dioxium görs en permanent föryngring i huden. Efter behandling får din hud en bättre struktur, elasticitet och helhetskondition. Även om en behandlingskur ger permanenta resultat så får du inte glömma bort att behandlingarna inte kan stanna upp hudens naturliga åldrande. Om du är noggrann med bra hudvård och regelbundna touchups, kan du själv få resultatet att hålla sig mycket längre.

___________________________________________________________________________________________________

Läs Även:

Hur har laserbehandlingarna utvecklats sedan 90-talet?

Vad är skillnaden på ablativ- och icke ablativ laser?

Om Victus

Victus Medical Group är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur, marknadsledande trådlyft och innovativ hudvård för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett och ett halvt decennium.

08-564 619 30