Estetiska behandlingar

estetiska behandlingar victus clinic

Som vi redan vet finns det ett flertal apparaturer och estetiska behandlingar på marknaden – som är i ständig utveckling. Hur fungerar de olika behandlingarna? Vad kan man förvänta sig för resultat och vad finns det för risker?

Icke Ablativ Fraktionerad Laser – för en jämn struktur och vital hud

Tack vare en icke ablativ fraktionerad laser som jobbar med en värmeutveckling och skapar koagulation i huden, kan vi omvandla och korrigera det mesta på hudens yta.  Detta är hudterapeutens egna trollspö.

Fördelar
Under en behandling med fraktionerad laser påverkar vi huden med mikroskopiska behandlingspunkter, en exakt precision och ett jämt fördelat mönster. Runt dessa behandlade punkter är huden helt frisk och opåverkad. Hudterapeuten gör en kontrollerad skada i huden där inga öppna sår skapas. Detta triggar igång kroppens naturliga läkningsprocess och medför en omedelbar uppstramning samt nybildning av kollagenfibrer. Detta ger en jämnare, fräschare och föryngrad hud med en fin lyster. Vi kan jobba på ärr, bristningar och en ojämn hudstruktur som exempelvis rynkor, förstorade porer och hud som tappat sin fasthet.

Att tänka på
Du bör undvika solljus efter behandling och noggrant skydda dig med solskyddsfaktor. Undvik även varma bad, träning och kryddstark mat under det första dygnet. Detta för att ej aktivera cirkulationen för mycket under hudens återhämtningsprocess. Med laser finns det alltid risker för brännskador, se till att din terapeut har en gedigen utbildning och diplom i maskinen.

Radiofrekvens – marknadens hetaste metod

Detta är en väl beprövad metod som funnits med under en lång tid, nu är den hetare än någonsin på marknaden.

Fördelar
Det är en skonsam och behaglig behandling där radiofrekvensen bildar en värmeutveckling i huden och stimulerar kollagenfibrerna, de drar ihop sig och man får ett direkt synligt lyft och reducering av rynkor.

Att tänka på
Även om det är ytterst ovanligt finns även här en liten risk för brännskador. Se till att hela tiden ha dialog med kunden hur värmen känns och att munstycket har full kontakt med hudytan under behandlingen. Tänk på att inte överbehandla ett område.

Injektionsbehandlingar – ger en naturlig look

Med små medel kan vi förändra mycket med vårt utseende.
Förstora läppar, minimera rynkor, dölj mörka ringar, ändra form på ansiktet, ta bort åderbråck, med mer. Men de är även dessa besök som kan sluta i ren tragedi om man går till fel person. Vill du göra en injektionsbehandling är rekommendationen att göra grundlig research för just den typen av behandling du önskar samt tar reda på information om den behandlare du vill uppsöka.

Fördelar
Detta är en relativt snabb behandling och som du får till hyfsat billig peng, utan att behöva lägga dig under kniven. Värt att veta –  det tar ofta ett par återbesök innan du uppnått önskat resultatet –  vilket i längden kan bli kostsamt.

Att tänka på

Här är de mycket viktigt att veta vem det är man går till, se till att din behandlare är utbildad sjuksköterska, tandläkare eller läkare och att materialet som används är väl beprövat. Det finns tyvärr alldeles för många olegitimerade personer där ute som utför dessa behandlingar och resultatet kan bli mycket oönskat samt skapa stora konsekvenser för kunderna.

Om Victus

Victus Medical Group är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur, marknadsledande trådlyft och innovativ hudvård för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett och ett halvt decennium.

08-564 619 30