Fettceller – kanske vår mest fruktade cell

fettceller, omorphia, celluliter, skönhetsbehandling, victus clinic

Fettvävnaden är ett aktivt organ som bland annat producerar östrogen. Det i sin tur reglerar matsmältningen och immunförsvaret. Fettlagret är en slags bindväv och vi har i genomsnitt femtio miljarder fettceller i kroppen. Här berättar Hudterapeuten om de olika fettcellerna och dess egenskaper.

Utan fett på kroppen skulle det göra väldigt ont att sitta, för att nämna en av många positiva egenskaper fettet tillför oss. Några centimeter under huden har vi ett fettlager som lägger sig som en skyddskudde. Detta lager av fett skyddar hela kroppen då vi slår i saker, lutar oss mot något och så vidare. Vi ska med andra ord vara tacksamma för fettet på höften då vi springer in i det där vassa hörnet på matbordet. Fettet under huden fungerar även som isolering vid kyla, vilket är bra för oss som är bosatta i kyliga Sverige.

Olika typer av fettceller – har olika funktioner

Det finns bruna och vita fettceller, dessa skiljer sig både till utseende och funktion. De bruna cellerna består av flera små fettdroppar och innehåller många mitokondrier – cellens kraftverk. Mitokondriernas huvudfunktion är att bilda energi. De bruna fettcellerna finns framförallt hos nyfödda. Då spädbarn har svårt att använda sina muskler för att hålla sig varma genom att huttra, skyddar cellerna dem från att frysa. Det bruna fettet finns även hos vuxna och är det som förbränns då du fryser samt det fett som gör dig varm.

Vita fettceller – lagrar fett

De vita fettcellerna lagrar fett och är större än de bruna. Dessa består av en enda fettdroppe och har färre och mindre mitokondrier. Det är det vita fettet som är kudden på rumpan, de älskvärda ”kärlekshandtagen” och bilringarna runt magen.

omorphia 20 fettcellerSugen på att göra en kroppsskulptering? Med Omorphia 20 Kan du ”skulptera” kroppen och behandla fettdepåer lokalt. Läs mer om Omorphia 20 här. 

Anitha Schulman har gjort behandling med Omorphia 20 – se före och efter bilder här.

 

 

 

Om Victus

Victus Medical Group är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur, marknadsledande trådlyft och innovativ hudvård för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett och ett halvt decennium.

08-564 619 30