Behandla akne med fraktionerad laser

fraktionerad laser, victus clinic, laser

Att bli av med akne är i vissa fall svårt, men det finns behandlingsmetoder som kan minska utslagen och lugna huden. Att göra en fraktionerad laserbehandling har visat sig ge fina resultat, speciellt i kombination med bra hudvårdsrutiner och rätt hudvårdsprodukter.

Erbium laser – vad händer i huden?

När du jobbar med Erbium laser i ansiktet bildas värme i huden, värmen gör i sin tur att huden koagulerar och drar ihop sig. När detta sker drar olika utslag som rodnad, kärl samt blodtillförseln till olika utslag i huden ihop sig, vilket i sin tur leder till att utslagen tappar sin kanal till syre och näring och utslagen lugnar ner sig, det vill säga – de torkar ut.

Fraktionerad laser – fungerar detta på akne?

Din terapeut eller läkare får göra en bedömning på just din hud och det är efter dessa riktlinjer du sedan går efter. Är fallet så att huden är väldigt inflammerad och har bölder är det vanligt att du avstår denna typ behandling.

Laserbehandling – går detta om du äter aknemedicin?

Om du äter aknemedicin bör du inte göra en laserbehandling. Din hud har en tendens att tunnas ut och du blir ofta ljuskänslig av dessa mediciner och hur lång tid du rekommenderas vänta varierar mellan tre till sex månader efter avslutad kur, allt beroende på vilken medicin du ätit.

Hur många behandlingar rekommenderas?

För att maximera och få det resultat du önskar bör du göra en behandlingskur. Antalet gånger du behöver göra behandlingar är individuellt men du bör räkna med cirka tre till fem behandlingar som sker med tre till sex veckors mellanrum. Under kuren ska du undvika att vistas i direkt solljus, var noga med att använda SPF och gärna hatt eller keps. Dessutom är det extremt viktigt att använda rekommenderas hudvårds under hela behandlings kuren. Din hudterapeut hjälper dig med att välja rätt produkter och skräddarsyr eftervård anpassad för just din hud.

Vill du veta mer om fraktionerad laser? Här kan du läsa om Fraxium Fusion 1550 och vilka områden maskinen kan behandla

_______________________________________________________________________________________________

Läs även

Vad är fördelen med erbium laser?
Hudföryngring med laser

Om Victus?

Victus Medical Clinic är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett decennium.

08-564 619 30

Fråga Anette