Hudbristningar – hur kan du reducera dem?

hudbristningar fraktionerad laser fraxium 1550 victus clinic

Hudbristningar eller strier som de även heter är något  de flesta människor har någon stans på kroppen. De är ofta svåra att få bort och följer till största del med oss genom hela livet. Varför får du bristningar och kan du reducera eller behandla dem? Här reder Victus hudterapeut Annamaria ut detta.

Hudbristningar – varför får du dem?

Bristningar uppkommer på områden där en töjning av huden har skett. Det vill säga om du gått upp i vikt, tränat eller genomgått en graviditet. De kan även börja synas först när du gått upp i vikt, som kan ske av olika anledningar och sedan gått ner igen. De flesta av oss har bristningar någonstans på kroppen och de är som känt, oftast svårt att få bort dem.

Varför ändrar bristningarna färg?

Nyare bristningar brukar ha en rosa färg i sig, detta på grund av att de fortfarande finns blodcirkulation i området. Bristningar bleknar oftast med tiden, men dess form är oftast den samma .

Hur behandlar du hudbristningar?

Det bästa sättet att behandla bristningar är med fraktionerad laser, och här rekommenderar jag Victus Fraxium 1550 Fusion. Det är en laser som skapar en reaktion på huden som gör att du bryter ner och förstör den så att huden kan börja läka och reparera sig igen.  De är faktiskt enklast att behandla bristningar som fortfarande är röda men även de ljusa kan påverkas och dra ihop sig.  Fraxium jobbar även på kollagenbildningen och stramar till huden, perfekt att göra om man har fått komplikationer med bristningar under en graviditet och även har fått lös hud. Oftast är antalet behandlingar individuellt, men mellan tre till sex behandlingar brukar vara generellt vid denna typ av behandling.

Kirurgiska ärr och självskadeärr

Med samma teknik behandlar vi även kirurgiska ärr på kroppen, samt självskadeärr. Såklart är de samma regler här som med bristningar att ju färskare ärren är, desto snabbare och bättre resultat får du.

Vill du läs mer om Fraxium 1550 Fusions behandlingsmetod, klicka här. Har du en salong/klinik och vill veta mer? Klicka här för att komma i kontakt med oss.

Om Victus

Victus Medical Group är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur, marknadsledande trådlyft och innovativ hudvård för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett och ett halvt decennium.

08-564 619 30