Hudföryngring med IPL – hur går det till?

hudföryngring, skin rejuvenation, victus clinic, cellox 20

Det finns en mängd olika sätt att göra hudföryngring på. En väldigt vanlig behandlingsmetod är IPL. Men vad händer egentligen i huden och vilket resultat kan du förvänta dig? Victus hudterapeut reder ut det här.

Hudföryngring med IPL

Att göra en hudföryngring med IPL är mer intensivt än en klassisk radiofrekvens men inte lika effektiv som med kraftfulla lasermaskiner. Vid en IPL-behandling sker en halvdjup stimulering som främst jobbar i Dermis – det andra hudlagret. IPL-ljuset skapar en värmeenergi i huden, som penetrerar ner i huden och kommer i kontakt med kollagenet och fibroblasterna i huden. Detta resulterar i en spänstigare och fastare hud.

Ökad cellförnyelse – med IPL

Fler positiva egenskaper med IPL är att den genom värmeenergin skapar en koagulation i huden vilket leder till att ytliga blodkärl drar ihop sig och rodnad i huden dämpas. Du får även en ökad blodcirkulationen och cellförnyelse. Detta gör att din hudton blir bättre samt att lystern i huden ökar. Dessutom skapar värmeenergin en reaktion på porerna i din hud och kan vid vissa tillfällen få förstorade porer att dra ihop sig.

IPL-kur – hur många behandlingar?

Hur många behandlingar du behöver är individuellt från person till person. Även vad du som kund själv har för mål med behandlingen avgör hur många behandlingar du behöver. Men en rekommenderad kurbehandling ligger på cirka tre till sex behandlingar med ett intervall på fyra veckor. En touchup-behandling efter cirka sex till tolv månader rekommenderas för att bibehålla ditt resultat.

För salonger - läs mer om CELLOX 20

För konsumenter - hitta närmsta salong

kliniker

Om Victus

Victus Medical Group är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur, marknadsledande trådlyft och innovativ hudvård för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett och ett halvt decennium.

08-564 619 30

Fråga Anette