Hudföryngring med laser

hudföryngring, laser, fraktionerad laser, victus clinic, kollagen

Kollagenproduktionen börjar avta efter du passerat trettio, och även yttre faktorer bidrar till förstörelse som att du äter och sover dåligt, spenderar mycket tid i solen och så vidare. Då kollagen stimuleras vid olika värmebehandlingar kan du genom behandlingar få hjälp med detta. Det finns metoder som Radiofrekvens och IPL eller mer djupgående laserbehandlingar. Här reder vi ut de olika metoderna för en bra hudföryngring. 

Kollagen är latin och betyder limbindare och det är precis den funktion den har, utan kollagen skulle din kropp bokstavligen kollapsa. Kollagenfibrerna ger fasthet och styrka och återfinns på många olika ställen i din kropp. Fibrerna binder ihop samt ger styrka och fasthet till bindväven i din kropp. Ben, senor, leder, muskler, blodkärlsväggar och olika organ innehåller kollagen, likaså din hud.

Laser – ger en kraftfull hudföryngring

När du jobbar med laser finns det olika varianter som ger olika resultat och läkningstider, du har ablativ eller icke ablativ laser. En icke ablativ laser ger ingen konvalescens tid, det vill säga ingen återhämtningstid och ger en mer kraftfull  hudföryngrig än om du gör behandlingen med IPL. Detta på grund av att en laser jobbar mer på djupet av huden. Med en laser kan du även behandla  ärr och rynkor i huden. Här behöver du cirka tre behandlingar i en kur var fjärde till sjätte vecka. Resultatet håller i sig längre och en touchup sker först drygt ett år efter avslutad behandlingskur.

Väljer vi att jobba med en Co2 istället, (som är en ablativ laser) följer även det översta hudlagret med, vilket betyder att du kommer åt och kan jobba mer med djupa ärr och djupa rynkor. Vid behandling med en Co2 laser får du en garanterat längre konvalescenstid där du bör hålla dig hemma i upp till två veckor efter behandling. Med en ablativ laser behöver du inte göra mer än maximalt tre behandlingar. En touchup krävs mer sällan med denna teknik och resultatet är som mest ihållande.

Här kan du läsa om fraktionerad laser med Fraxium 1550 Fusion

IPL – lyfter huden

Halvdjup stimulering av huden som stärker kollagenet och ger ett lyft på huden. Denna behandlingsmetod minskar förstorade porer och ger ett ökat lyster. Räkna med att en kur är tre till sex behandlingar med en månad mellan behandlingarna. IPL ger ett ihållande resultat, men du kan behöva en touchup efter cirka sex till tolv månader.

Läs mer om Cellox 20 och behandlingsmetoden här

Radiofrekvens – ytlig värmeutveckling

Här sker en mer  ytlig värmeutveckling som oftast ger en quickfix där resultatet inte håller i sig lika länge. Du kan göra en n kur där du gör behandling ungefär en gång i veckan i upp till tio behandlingar. Du kan behöva regelbundna behandlingar efter avslutad kur för att behålla resultatet.

Vill du komma i kontakt med någon från Victus eller läsa mer om våra apparaturer och tjänster, klicka här

Om Victus

Victus Medical Group är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur, marknadsledande trådlyft och innovativ hudvård för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett och ett halvt decennium.

08-564 619 30