Hudskola – negativa faktorer för huden

hudskola negativa faktorer victus clinic

Victus hudterapeut Rebecka Wåglund berättar om huden och vad som ger en negativ effekt på den. Du bör undvika rökning, få i dig rätt kost samt vara noggrann med att använda rätt produkter. Här ger hudterapeuten sina bästa tips som du kan börja använda dig av redan idag. 

Rökning – ger en negativ effekt på huden

Rökning gör att huden åldras betydligt fortare. Att röka bidrar till att huden blir mindre elastisk och får en sämre genomblödning. Mitt bästa tips som hudterapeut är att sluta röka – du kommer att se skillnad på huden redan efter 1 vecka.

Kosten – fel kost påverkar huden negativt

Kosten har en påverkan på huden. Äter du exempelvis mycket skräpmat som inte innehåller några viktiga vitaminer och antioxidanter  sju dagar i veckan, är risken stor att det där glowet uteblir. Väljer du att dricka två liter läsk istället för två liter vatten påverkar även det huden på ett negativt sätt. Detta kan resultera i en en irriterad- och reaktiv hud.

Dagliga hudvårdsrutiner – för en välmående hud

Den dagliga hudvården ska vara en självklar del både morgon och kväll. På morgon tvättar du bort talg som kommit upp från huden, damm från sängkläder och svett. Med kvällsrengöringen avlägsnar make up, damm, föroreningar från luften och andra negativa faktorer som satt sig i huden under dagen.

Skydda huden på rätt sätt

Huden är människans största organ och tål mycket påfrestningar, trots detta finns det mycket vi kan göra för att stötta den .När det kalla och blåsigt vinterväder slår till kan du med fördel använda dig av en skyddande kräm, själv använder jag fuktkrämen Stay Moist, som ger en ordentlig fuktboost till den vintertrötta huden. För att motverka anti age så kan ett bra fuktserum vara en bra bas i den dagliga hudvårdsrutinen, kombinera gärna fuktkrämen med serumet Keep the Moist.

Att motionera och röra på sig är alltid bra för huden, gärna ute i den friska luften. Om du tar hand om din kropp, tar du samtidigt hand om din hud. Solens strålar gör dock huden slapp och rynkig och för att undvika ett för tidigt åldrande av huden är solskyddet jätte viktigt.

Därför ska du besöka en hudterapeut

Huden påverkas negativt av att du använder fel typ av produkter, därav viktigt att gå till en hudterapeut och göra en hudanalys. På så sätt kan du få hjälp med att välja rätt produkter till just din hud. Har du fel typ av rengöring så kan den torka ut huden, likaså om du har fel typ av serum eller kräm. Förr en välmående hud är det därför jätteviktigt att ha produkter för rätt hudtyp.

När du tittar dig i spegeln ska du se det som du tycker om! Haka inte upp dig på den där finnen på kinden, se dina vackra ögon eller din fina mun i stället. Tänk positiva tankar så kommer du strålar full av lyster varje dag.

Om Victus

Victus Medical Group är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur, marknadsledande trådlyft och innovativ hudvård för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett och ett halvt decennium.

08-564 619 30