Hudvårdsanalys – varför ska du göra det?

hudårdsanalys, derma scanner, victus clinic, hud, hudterapeut

Din hud har fler olika tillstånd och hudtyper. De mest vanliga hudtyperna är torr, blandad, fet och normal. Däremot har du en rad olika hudtillstånd, de vill säga att du kan vara yttorr, känslig, ha akne, ha en ung eller mogen hud för att nämna några. Här kan du läsa mer om de olika hudtillstånden och varför du ska göra en hudvårdsanalys.

Hudtillstånd – vad betyder det?

Din hudtyp är i princip densamma hela livet, medan hudtillstånden kan komma att ändras. Du kan under en period ha en känslig hud medan under en nästa period vara yttorr, alternativt kan du ha fler olika hudtillstånd samtidigt.

Hudtyp – hur vet du vilken hudtyp du har?

För att mäta vilken hudtyp du har måste du mäta din talgproduktion och se om den är låg eller hög. Man kollar på porernas storlek samt hur mycket talg det finns i porerna. Oftast blir du något torrare och känsligare med åren och lite fetare och aktivare i ung ålder. Har du haft en fet hud som ung kan du få mindre talgfunktion i äldre dar, dock är porerna fortfarande stora, men tomma.

Hur väljer du rätt produkter?

För att avgöra vilka produkter du ska använda och vilka behandlingar du ska genomgöra för att få den ultimata huden, bör du gå till en professionell hudterapeut. Hudterapeuten kan se vilken hudtyp du har för att sedan kunna skräddarsy behandlingar som passar just din hud.

Även om en hudterapeut är erfaren med många år i branschen kan det ibland behövas något mer än bara ögat för att se problemen. En hudterapeut kan egentligen bara se på hudens yta och kan inte förutspå vilka  hudproblem som kan dyka upp  i framtiden, därför kan de vara bra att göra en hudscanning. Här kan du mäta allt från hudens talgfunktion, rodnad, rynkor, spänst i huden, porer och kanske de klurigaste av allt att – pigmenteringar som du här kan se med blotta ögat.

Hudvårdsanalys – ser på djupet av huden

Med en Derma Scanner (en scanner som fotograferar huden) kan du se hur mycket pigment du har, djupet på pigmentet och vart i ansiktet det befinner sig. Vad som kan komma att tränga igenom huden i framtiden och vad som idag syns i ansiktet – för att kunna behandla dem i tid. Genom att göra en hudscanning med en Derma Scanner kan du hela tiden göra uppföljningar av huden och du får ett kvitto på att både behandlingar och produkter som blivit rekommenderade av hudterapeut verkligen hämmar problemet och ger resultat.

Derma Scanner – ser det ögat inte ser

Maskinen som gör en djupgående hudanalys, för journal på patienter/kunder samt ser hudens utveckling och kondition efter rekommenderade behandlingar eller produkter. Derma Scanner 2.0 diagnostiserar hudens tillstånd och visar på ett enkelt och tydligt sätt vad huden är i behov av eller förbättringar som skett.

Läs mer om Derma Scanner och behandlingsmetoden här

____________________________________________________________________________________________

Läs även

Upptäck solskador med Derma Scanner

Tre skönhetsprodukter som är ett måste i sommar

Om Victus?

Victus Medical Clinic är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett decennium.

08-564 619 30

Fråga Anette