Ta hand om din hud – morgon och kvällsrutiner

morgon och kvällsrutiner ansiktsrutiner ansikte victus clinic

Hur ska du behandla din hud? Vad ska du tänka på och vilka produkter ska du använda? Frågorna är många och det finns en djungel av olika krämer. Här är en guide på hur du ska sköta din morgon- och kvällsrutin.

Hudterapeuten berättar – så här tänker jag

Då jag själv har en ung tålig blandhy brukar jag alltid tänka på att se så fräsch ut på dagen. Jag vill ha lyster, se pigg ut och såklart ha en bra bas under sminket. På kvällen ligger fokus mer på framtiden, där jag jobbar med aktiva produkter med fokus på åldersförebyggande. Känner du igen dig? Då får du gärna ta efter mina produktrutiner.

Morgon – fukt i fokus

Startar varje morgon med att tvätta mitt ansikte med Deep Wash  och för att behålla hudens fuktbalans hela dagen använder jag serumet Keep the moist. Sedan avslutar jag med krämen Still young som ger en jämn och fin bas under sminket.

Kvällsrutiner – rengöring

För en noggrann rengöring av mitt ansikte använder jag Wash it off, som med fördel kan användas runt ögonen. Med fokus på antiageing  applicerar jag sedan serumet Renew yourself och lägger sedan krämen All u need.

Tips från hudterapeuten Annamaria

Då jag har en blandhy kan det ibland ploppa upp lite oinbjudna gäster, då är serumet Stay away ett måste. Välj själv om du vill punktbehandla eller applicera i hela ansiktet. För att ge huden lite extra fukt väljer jag även att sova med vår mask Face on två gånger i veckan.

Fet hud – de bästa tipsen

Här ger jag mina bästa produkttips för dig som har en fet hud. Här kan du med fördel använda samma produkter morgon och kväll.

Morgon och kväll – gör så här

För den bästa djuprengöringen är Deep Wash rätt val, viktigt att undvika området runt ögonen. För att sedan hålla talgfunktionen i schack ska du använda Stay away i kombination med  24h krämen Still young. Detta ska upprepas morgon och kväll.

Torr och mogen hud

Oftast hänger mogen hud ihop med en torr hud. Här är några bra tips på produkter att använda.

Morgon – fyll på med återfuktning

Starta morgonen med att rengöra ditt ansikte med Wash it off eller Deep Wash. För att sedan ge huden en maximal återfuktning, applicera serumet  Keep the moist eller Renew yorself och sedan avsluta med en dagkräm som Stay moist om jag ville ha maximalt med fukt, alternativt Keep it young för en lite lättare kräm under dagtid.

Kvällsrutiner – varierande nattkrämer

Här kan du med fördel upprepa morgonrutinen, dock med en liten variation på nattkrämerna. Använd All u need och Stay moist – lägg All u need varanna kväll och Stay moist den andra kvällen,  detta för en maximal effekt.

Tips: För att ge din hud en extra fuktboost – sov med vår Face on mask en till två gånger i veckan.

Hudvårdsrutiner – viktigt att tänka på

Vi har världens bästa serum för att dämpa rodnad i huden, vårt Keep it calm serum passar alla hudtyper och är räddaren i nöden när du vill dämpa rodnad och irriterad hud.

Sist men inte minst – glöm inte bort dina ögon!  Gör till vana att applicera ögonserum både morgon och kväll och tänk även på att  skydda din hud med ett bra solskydd.

Om Victus?

Victus Medical Clinic är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett decennium.

08-564 619 30

Fråga Anette