Ta hand om din hud i kylan – tre bra tips

hudvårdstips under hösten och vintern solution by victus

För att inte bli torr och tappa hudens normala kondition när vi går in i en kallare årstid är det viktigt att bunkra upp med fukt. På samma sätt som du byter kläder mellan de olika årstiderna bör du även fundera på att byta ut dina hudvårdsprodukter. Här är en guide på en trestegsmetod för att din hud ska må som bäst under årets kalla månader.

Jobba på djupet med ett bra  serum

Använder du serum i din dagliga hudvårdsrutin idag? Om inte så är det dags att införskaffa ett.  Ett serum jobbar djupare ner i huden och hjälper den behålla sin fuktbalans under de kalla årstiderna.

Skydda din hud med en bra kräm

Huden behöver mer fukt under årets kalla månader. Därför kan det vara bra att använda en fetare kräm både dag- och nattid under hösten och vintern. På så sätt minimeras risken för att din hud ska bli torr och känslig. För dig med en tunnare hud hjälper den feta krämen även effektivt för att motverka utvidgande kärl i ansiktet.

Gör en nattinpackning med mask

Känner du att huden är ur balans? Då kan de vara bra att boosta din hud med fukt genom små kurer. Lägg en ansiktsmask cirka två gånger i veckan, välj gärna en fuktgivande mask som du kan ha över natten. För att ge huden en extra fuktboost kan du lägga ett fuktgivande serum under masken.

Tips på bra produkter att använda

Keep the moist – det perfekta serumet för din hud. Du lägger den under din vanliga dag och nattkräm för maximalt med fukt.
Klicka hem ditt serum här

Stay moist – en fet och närande kräm som kommer skydda din hud under de kallaste dagarna, både morgon och kväll.
Köp krämen här

Face on – den fuktgivande masken du kan sova med, masken behöver inte tvättas av utan absorberas av din hud.
Läs mer om Face on här

Med dessa tips kommer du  överleva vintern med en frisk och strålande hud!

Om Victus?

Victus Medical Clinic är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett decennium.

08-564 619 30

Fråga Anette