Hudskola del 2 – undvik inåtväxande hårstrån

Så undviker du Inåtväxande hårstrån

Inåtväxande hårstrån är irriterande, kan upplevas som fula, kan göra ont och skapar ofta ärr. Varför dyker dem upp och vad kan du göra för att få bort dem? Här reder hudterapeuten ut hur du motverkar  de inåtväxande hårstråna. 

Yttorr hud – gör att håret inte kan växa 

Oftast är det en yttorr hud som är den största boven till inåtväxande hårstrån. Detta på grund av att det bildas en torr och hård beläggning på hudens yttersta lager som i sin tur gör att håret inte lyckas tränga igenom. Detta resulterar i att hårstråt istället växer under huden. Detta kan bilda röda knottror på huden som ibland utvecklas till varfyllda finnar, som tyvärr kan bli fula och oönskade ärr. 

Hur förhindrar du inåtväxande hårstrån? 

För att förhindra detta är det viktigt att du skrubbar huden regelbundet samt alltid håller den återfuktad. Det är även viktigt att använda rätt teknik vid rakning – både på kropp och i ansiktet. Tänk på att inte raka håren mothårs, utan följ dem alltid medhårs. Får du ändå inte bukt på problemet kan det bästa alternativet vara att göra en permanent hårreducering. På så sätt kan du minimera eller se till att problemen försvinner helt. 

Hudvårdsprodukter – kan det hjälpa? 

Att välja produkter som är milt exfolierande för huden kan också vara en bra idé. Serumet Stay Away från Solution by Victus är en produkt som är bra både för inåtväxande hårstrån, men även för skägg och på övriga områden där dessa problem lätt uppstår. Serumet bör dock inte applicera precis efter rakning då folliklarna är öppna – för att undvika sveda bör du vänta till dagen efter. 

Permanent hårreducering – tips från hudterapeuten 

Det finns olika sätt och tekniker för reducering av hårväxt på kroppen. Men vill du göra en permanent hårreducering behöver du göra en kur med IPL eller laser. Då hårsäckarna har olika växtfaser måste du vänta mellan sex till åtta veckor mellan behandlingarna och du kan räkna med att det tar det cirka ett år innan du är helt hårfri. 

Cellox 20 –  marknadens  snabbaste system för smärtfri hårborttagning 

Triodus –  laser  för hårborttagning

Triodus är en snabb, säker och i princip smärtfri behandlingsmetod för hårborttagning. Lasermaskinen har dessutom 3 handtag med olika våglängder för att arbeta på alla hud- och hårtyper. Läs mer om behandlingsmetoden här.

Om Victus

Victus Medical Group är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur, marknadsledande trådlyft och innovativ hudvård för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett och ett halvt decennium.

08-564 619 30