IPL – vad ska du tänka på innan och efter behandling

hårborttagning med Cellox 20

Det finns  fördelar med att det blir mörkt och grått och att solen drar sig längre och längre bort från vår sida av jordklotet. Nu är vi inne i den bästa tiden på året för att göra de kraftfullaste skönhetsbehandlingarna – som laser och IPL. Vad bör du tänka på gällande permanent hårborttagning? Här är en lista på de bästa tipsen till dig!

Innan en IPL-behandling – det här ska du tänka på

Eftersom att man jobbar med optiskenergi och olika ljusspektra så är de viktigt vilken färg man har på huden för tillfället. De mest ultimata är att ha en så ljus hy som möjligt och så svarta hårstrån som möjligt om man jobbar på hår. Detsamma om man jobbar på andra mål i huden, desto mörkare man är i huden desto lättare är det att bli bränd. Så att komma tillbaka från en resa i Thailand eller smörjt in sig med mängder av brun utan sol och sedan göra en IPL-behandling är inte att rekommenderar.

När vi gör en hårreducering vill vi terapeuter jobba på en, en till två dagars stubb – så se till att håret är rakat. Det bästa är att ha detta i åtanke när du gör din behandling och raka hemma. Tid är pengar, både för dig och din terapeut.

Vad du än väljer att göra för behandling med IPL så får du räkna med att det oftast behövs fler behandlingar. Hårreducering tar cirka fem till tio gånger och har en tidsintervall på en behandling var sjätte till åttonde vecka. Kärl, pigment och hudföryngring är kurer på cirka tre till sex behandlingar med tre veckors mellanrum – allt efter hur kunden ser ut.

Viktigt att tänka på efter en IPL-behandling

De klassiska skötselreglerna är viktigare än någonsin efter du gjort en IPL-behandling. Se till att undvika tobak och alkohol efter en behandling och använd en hög solskyddsfaktor.

Se till att vara försiktig med att sätt igång blodcirkulationen under de första tjugofyra timmarna. Du bör exempelvis undvika aktiviteter som träning, bastubad och liknande.

Gör du en hårreducering så är de viktigt att du inte förstör hårets växtcykel med vaxning eller plockning. Vill du ta bort oönskad hårväxt under behandlingstiden så är det med hjälp av rakhyvel eller sax som gäller.

Nu när du fått lite mer kött på benen kanske du är redo att göra de där förändringarna du så länge tänkt på. Gå in här och kolla vart din närmsta Victussalong ligger och boka in en konsultation för att uppnå dina önskemål.

 

Om Victus

Victus Medical Group är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur, marknadsledande trådlyft och innovativ hudvård för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett och ett halvt decennium.

08-564 619 30