Kollagen – vad är det?

kollagen, victus clinic, fraktionerad laser, fraxium1550 fusion, laser

Kollagen är ett begrepp som cirkulerar i skönhetsvärlden just nu. Men vad är det och hur påverkar det huden? Här är en kort guide på kollagen och hur du på bästa sätt undviker ett för tidigt åldrande av huden.

Kollagen – ett naturligt protein

Kollagen är ett protein som finns naturligt i din hud. Det finns även i ditt hår, skelett, senor och naglar. Kollagenet är det som gör att du som barn och har runda fina äppelkinder och en fast hud. Med åldern försvinner dock kollagenet och huden tappar sin spänst, vilket resulterar i att dina kinder ser insjunkna och hängiga ut. Visste du att det viktigaste sättet att hålla din hud ung är att jobba med kollagenbildningen?  Om du inte vill lägga dig under kniven istället.

Hur får du i dig kollagen?

De finns många olika tips och idéer på hur du ska stanna klockan och fortsätta hålla din hud kollagenrik och ung – en del väljer att äta kosttillskott med kollagen för att minska åldrandet, medan andra föredrar att använda produkter som exempelvis innehåller A-retinol, som stimulerar kollagenet i huden. De är även viktigt att du skyddar dig mot fria radikaler och skador i luften, se till att använda dig av ett bra solskydd och produkter som innehåller olika antioxidanter.

Behandla kollagen med fraktionerad laser

Du kan även göra olika typer av behandlingar för att stimulera kollagenet och på så sätt få tillbaka din spänst i huden. Långvarigheten och effektiviseringen varierar beroende på behandling.

Hudföryngring med Fraxium

Med Victus Fraxium 1550 Fusion kan du göra en Skin Rejuvenation, det vill säga en hudföryngring. Huden förlorar sitt kollagen genom ålder och sol och genom en behandlingskur med fraktionerad laser kan du återställa hudens elasticitet, och även reducera pigmentfläckar. Med fraktionerad laser utnyttjar man kroppens naturliga läkningsprocess för att skapa en ny friskare hud. Varje laserpunkt penetrerar på djupet av huden där den stimulerar till ny kollagenbildning och en ökad elasticitet, vilket resulterar i en naturlig huduppstramning.

Läs mer om Fraxium 1550 Fusion här. Har du en klinik/salong och vill veta mer om apparaturen? Klicka här för att kontakta oss.

Mitt bästa tips till dig är att göra lite av varje. Var noga med att skydda dig mot solen och de yttre faktorerna, gör behandlingar ibland för att ge kollagenet en extra skjuts och använda bra produkter som gärna kan innehålla med A-retinol och syror som håller kollagenet igång varje dag, säger Annamaria hudterapeut på Victus.

Om Victus

Victus Medical Group är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur, marknadsledande trådlyft och innovativ hudvård för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett och ett halvt decennium.

08-564 619 30