Laser – innan och efter behandling

Innan och efter laserbehandlingen

Det finns många typer av laserbehandlingar på marknaden. Vad bör du tänka på och vad gäller egentligen innan och efter en behandling? Här är hudterapeutens bästa tips. 

Innan behandling – hårreducering med laser

Vid hårreducering arbetar du med optisk energi. Det mest ultimata vid denna typ av behandling är en så ljus hudton som möjligt. Detta för att den optiska energin bildar en värmeutveckling och ju mörare hudton du har, desto lättare är det att bli bränd. Därför är det inte rekommenderat att göra en behandling direkt efter att du kommit tillbaka från utlandsresan eller om du applicerat mycket ”brun utan sol kräm”.

När en hudterapeut gör en hårreducering vill du jobba på 1-2 dagar gammalt stubb. Se till att raka benen hemma, med fördel någon dag innan behandling.  Tid är pengar, både för dig och din terapeut.

En hårreducering tar lång tid, så det krävs tålamod. Oavsett vilken behandlingsmetod du väljer får du räkna med att det behövs ett flertal behandlingar innan du är hårfri. En hårreducering kräver oftast mellan 5 – 10 behandlingar, där behandlings görs var 6 – 8 vecka.

Hudföryngring med laser – vad ska du tänka på?

En hudföryngring kräver i regel samma riktlinjer som vid reducering av hår. Med andra ord så är det lika viktigt här att din hudton i ansiktet inte är för mörk, efter för mycket solexponering eller diverse ansiktsprodukter.

För maximalt resultat behöver du göra en kur som kräver 3 – 6 behandlingar och vid hudföryngring sker behandling var tredje vecka.

Efter en laserbehandling – viktigt att tänka på

De klassiska skötselreglerna är viktigare än någonsin efter du gjort en laserbehandling. Var noga med att inte röka direkt efter en behandling, undvik även alkohol och se till att använda en hög solskyddsfaktor på behandlat område.

Var försiktig med att sätt igång blodcirkulationen. Med andra ord, undvik träning, bastubad och liknande aktiviteter under de första 24 timmarna efter behandling.

laserbehandling, innan och efter, victus clinic, laser, victus medicalVid hårreducering är det viktigt att inte förstöra hårets växtcykel genom vaxning eller plockning av hår. Vill du ta bort oönskad hårväxt under behandlingstiden är det med hjälp av rakhyvel eller sax som gäller.

Nu med lite mer kött på benen är du som kund nog redo att göra de där förändringarna du så länge tänkt på. Gå in här och kolla vart din närmsta Victus salong ligger och boka in en konsultation för att uppnå dina önskemål. Hitta en salong nära dig här.
_____________________________________________________________________________________

Läs även

Reducering av hudbristningar med laser

Hur reduceras hår med laser?

Om Victus

Victus Medical Group är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur, marknadsledande trådlyft och innovativ hudvård för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett och ett halvt decennium.

08-564 619 30