Lasersäsongen är äntligen här!

permanent laserhårborttagning

Lasersäsongen är äntligen här! Som ni vet så finns det vissa behandlingar som inte är lämpade under sommarhalvåret där det finns större risk för exponering av solljus, tex laserbehandlingar, hårreducering, mm.

Det är inte helt omöjligt att genomgå en laserbehandling under sommaren, men då ska man vara väldigt försiktig och följa de instruktioner som man fått av ansvarig läkare/behandlare, vilket kan vara  svårt då det är näst intill omöjligt att undvika solen helt under sommaren. Att spendera dagarna i solen några veckor före eller efter behandling kan ge hyperpigmentering (pigmentfläckar) och brännskador, så det gäller att vara försiktig, solen torkar även ut huden och då kan behandlingen kännas mer.

Därför är hösten och vintersäsongen den perfekta tiden för året att genomgå laserbehandlingar. En av de vanligaste och mest populära behandlingarna med laser är permanent laserhårborttagning.

Så fungerar permanent laserhårborttagning

Oönskat hår på kroppen är något som de flesta av oss upplever att vi har. Rakning och vaxning är de vanligaste metoderna för att få bort oönskad hårväxt. Men dessa metoder ger inte permanenta resultat och kan även irritera huden med bland annat inåtväxta hårstrån och klåda.

Permanent laserhårborttagning förstör de hårstrån som befinner sig i den aktiva växtfasen med hjälp av värmeenergi. Vid ca 70 grader förstörs proteinet i hårsäckarna vilket stoppar återväxten av hårstråt.

Visste du att nästan varannan kvinna överväger att ta bort oönskad hårväxt permanent?

Nära hälften av Sveriges kvinnor, 44 procent, har tänkt på att ta bort oönskad hårväxt permanent med någon form av behandling. Medan hos män så är det knappt en femtedel, eller 18 procent. Det visar en undersökning som Sifo gjort på uppdrag av Victus Medical Group.

44%

av alla kvinnor vill ta bort oönskad hårväxt permanent

18%

av alla män vill ta bort oönskad hårväxt permanent

Trenden med att ta bort oönskad hårväxt permanent har pågått i flera år och verkar bara fortsätta. Vi ser detta också tydligt i våra leveranser av laserapparatur till kliniker och salonger runtom i Sverige.

Många kvinnor tycker det är både tidsödande och dyrt att använda traditionella rakprodukter för rakning av ben, armhålor och bikinilinje och är en stor anledning till varför de kan tänka sig permanent hårborttagning.

Undersökningen visar också på stora variationer utifrån ålder. Ju yngre personerna är, desto större vilja att ta bort oönskad hårväxt:

45%

i åldern 18-29 år vill ta bort oönskad hårväxt permanent

39%

i åldern 30-49 år vill ta bort oönskad hårväxt permanent

21%

i åldern 50-64 år vill ta bort oönskad hårväxt permanent

13%

i åldern 65-79 år vill ta bort oönskad hårväxt permanent

För salonger - våra hårreduceringssystem

Mediostar

Hårborttagning med tre våglängder för säkrare behandlingar och bättre resultat för att kunna behandla fler hud- och hårtyper.

Cellox 30

Smärtfri och snabb hårreducering med en vidareutveckling av traditionell IPL. Uppföljaren till Sveriges mest sålda IPL-plattform.

NYHET!

Inom kort presenteras vår nya Alexandrit- & Nd:YAGlaser för permanent laserhårborttagning.

FÖR KONSUMENTER - HITTA NÄRMSTA SALONG

 

Om Victus

Victus Medical Group är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur, marknadsledande trådlyft och innovativ hudvård för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett och ett halvt decennium.

08-564 619 30