Ny metod hjälper människor med inkontinens

Emsella - inkontinens

Nu lanseras den världsunika metoden Emsella för första gången i Sverige. Den hjälper patienter med inkontinens, bäckenbottenproblem efter förlossning och nedsatt intim tillfredsställelse. 

— Urininkontinens är en mycket vanlig åkomma. Emsella använder elektromagnetisk energi för att leverera tusentals sammandragningar i bäckenbottenmusklerna under en enda behandling. Under behandlingen sitter man helt påklädd i Emsellastolen och kan till exempel läsa en bok, säger Amir Kelishadi, vd på Victus Medical Group, som är generalagent för varumärket och säljer apparaturen till kliniker och salonger i Sverige.  

Bäckenbottenmusklerna är det lager av muskler som sträcker sig över bäckenbotten och som stöder bäckenorganen. Försvagade bäckenbottenmuskler leder till att inre organ inte stöds fullt ut och man kan ha svårt att kontrollera urinblåsan med inkontinens som följd, medan starka bäckenbottenmuskler ger kontroll över blåsa och tarm.

— Metoden är inte baserad på värme eller kyla och behandlingen görs utan ingrepp i kroppen. Det finns med andra ord inga risker för brännskador, ärrbildning eller svullnad. Även personer som inte har problem kan använda metoden i förebyggande syfte, säger Amir Kelishadi. 

Behandlingen är godkänd av amerikanska läkemedelsverket FDA och är medicinskt certifierad i Europa. Dess effekt är påvisad i fem kliniska studier. En behandling på cirka 30 minuter motsvarar inte mindre än 11 200 knipövningar. 

2019 vann Emsella modetidningeHarper’sBazaars pris “Bazaar Clinical Aestethics Award: Best Feminine Health Treatmentmed upp till 95 procents patientnöjdhet.

LÄS MER OM EMSELLA:

INTRESSEANMÄLAN SALONG/KLINIK:

Driver du klinik och vill veta mer om Emsella? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig med mer information.    Om Victus

    Victus Medical Group är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur, marknadsledande trådlyft och innovativ hudvård för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett och ett halvt decennium.

    08-564 619 30