Rengöring av ansiktet

rengöring av ansiktet

Rengöring är det första steget mot en välmående och sund hud. Men hur ska man rengöra på bästa sätt – finns det något vi bör undvika?

Här svarar jag på några snabba frågor om rengöring:

  1. Vad är det viktigaste att tänka på kring rengöring av ansiktet?
    Att rengöra morgon och kväll samt använda en produkt speciellt anpassad för din egen hudtyp. Fråga en hudterapeut om du är osäker. Produkten ska helst inte ha ett högre pH-värde än 7.
  2. Vad är det för skillnad på rengöring och sminkborttagning?
    Egentligen kan det vara samma produkt och många rengöringsprodukter fungerar som allt i ett. Men ofta är en sminkborttagning oljebaserad för att lättare lösa upp makeup. Då kan det vara bra att följa upp med sin vanliga rengöring för att säkerställa att huden blir ren på djupet.
  3. Vad är det vanligaste misstaget man gör vid rengöring av ansiktet?
    Det absolut vanligaste misstaget är att man använder vanlig tvål som har högt pH-värde vilket torkar ut huden. Det är viktigt att tvätta ansiktet med en produkt som verkligen är anpassad för den känsliga huden i ansiktet.

Självklart rekommenderar vi våra egna rengöringar varav Wash it off  faktiskt vann en Oscar för bästa rengöring av skönhetsredaktörerna.se på Aftonbladet. Wash it off hittar du i vår webbshop solutionby.se.

Om Victus

Victus Medical Group är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur, marknadsledande trådlyft och innovativ hudvård för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett och ett halvt decennium.

08-564 619 30