Keep calm and stay young – så här påverkar stress din hud

stress påverkar huden victus

Här är en lista på några biverkningar som kan dyka upp om du stressar mycket.

Acne – kan uppstå från stress

Man har visat att stress har mycket att göra med hur utvecklingen av bland annat akne, psoriasis, eksem och andra vanliga hudproblem. Utsläppet av kortisol skapar en hormonobalans som visar sig i form av bland annat akneutbrott och förändringar på huden.

Nässelutslag – vanligt i samband med stress

Även nässelutslag är vanligt att få i samband med stress, detta kan även beror på en orolig mage och brist på goda mikroorganismer i mag- och tarmkanalen.

Rynkor i förtid – stor ökning av kortisol

Vid ökad stress produceras alldeles för mycket kortisol, vilket utlöser konsekvenser som högt blodtryck, viktuppgång och förlust av kollagen. Vid förlust av kollagen så förlorar huden sin elasticitet och utvecklar rynkor i förtid.

Grått hår – uppstår av mycket stress

De är ingen myt att stress kan öka mängden av gråa och vita strån i ditt hår. Detta eftersom att melaninproduktionen minskar och på så sätt sätter spår i ditt sval.

Oskyddad hud – mer mottaglig för hudförändringar under stress

Ökat stresspåslag gör även så vi är mer mottagliga för inflammation, infektionen och även hälsan generellt. Man är alltså mer mottaglig för svamp, hudförändringar och brännskador i en stressad period i livet.

Känner du dig stressad och att din hud är orolig? Här är tips på två bra produkter som både lugnar huden och är antiinflammatoriska: Keep it Calm och Still Young.

För dig som inte vet så mycket om dessa produkter

Keep it Calm – Det perfekta serumet för den reaktiva och känsliga huden. Serumet är både närande och har en lugnande effekt på en irriterad hud. Utöver detta skyddar Keep it Calm mot fria radikaler samt skyddar hudens naturliga förnyelseprocess och  fuktbalans.

Still Young – 24h krämen som motverkar uppkomst av tidiga ålderstecken samtidigt som den återfuktar din hud. Still Young passar perfekt som make up bas och har ett solskydd med SPF20. Kan användas både morgon och kväll.

still young hudvård stress  hudvårdsrutiner serum hud solution by victus§

Klicka hem dina produkter här

Om Victus?

Victus Medical Clinic är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett decennium.

08-564 619 30

Fråga Anette