Syror och dess effekt

syror

Kemisk peeling – AHA, BHA, PHA…kärt barn har många namn. Här är en guide på Solution By Victus Professional Peels där vi berättar om hur syrorna fungerar och vad de har för effekter på huden.

PRO-peel familjen består av fyra olika rena syror, det vill säga att du kan skräddarsy syrabehandlingen efter din kunds hud och hudtillstånd. Våra peelingar är epidermala, vilket betyder att de jobbar i det översta hudlagret. För att mäta hur stark en syra är kollar du på två saker – syrans procentsats och dess pH-värde. Ju lägre pH-värde, desto mer kraftfull är syran.

Glycolic Peel

Glycolic Peel är en 40% AHA-syra med ett pH-värde på 2. Glycolic peel är den syra med minst molekyler av alla AHA-syror. Den passar en torr och narig hud. Den minskar fina linjer, kickar igång cellförnyelse och ökar produktion av kollagen och elastin.

Lactic Peel

Lactic Peel är en 40% mjölksyra med ett pH-värde på 2.  Även denna syra är en AHA-syra. Mjölksyra är en humektant och finns naturligt i huden för att binda vätska. Vill du behandla stora porer, läderhud, hyperpigmenteringar och ålderstecken är Lactic Peel rätt syra att använda. Den passar även den känsliga huden.

Mandelic Peel

Mandelic Peel är en AHA-syra med större molekyler än både glykolsyran och mjölksyran. Syran är antibakteriell och bra vid akne och känslig hud. Den jämnar ut hudtonen och då den inte ger uppkomst till vita missfärgningar i huden passar den även bra för personer med en lite mörkare hudton. Syran utvinns från mandlar, har en procent på 30 och ett pH-värde på 2.

Salicylic Peel

Detta är både en BHA-syra och en Lipofil-syra, vilket betyder att den löser sig i fett. De andra syrorna är hydrofila vilket betyder att de löser sig i vatten. Salicylsyran har större molekyler och är den syra som är bäst lämpad att använda då du behandlar stora porer och fet hud. Den är även antiinflammatorisk och perfekt att använda på en aknehud. Syran jämnar även ut hudtonen. Den har en procent på 25 ett pH-värde på 4.

för salonger - läs mer om våra syror

FÖR KONSUMENTER - HITTA NÄRMSTA SALONG

kliniker

Om Victus

Victus Medical Group är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur, marknadsledande trådlyft och innovativ hudvård för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett och ett halvt decennium.

08-564 619 30