Hur tar du bort pigmenteringar med IPL?

behandla pigmentförändring

Pigmentfläckar uppkommer oftast vid solexponering eller vid hormonella förändringar. De kan vara svåra att behandla och oftast kommer det tillbaka. Men med IPL kan du faktiskt få bort en pigmentering helt, eller temporärt. Så här går det till.

Vad är en pigmentering?

Vi vet sen gammalt att vår hud aldrig glömmer en solskada. Har vi en gång bränt oss ordentligt så visas det oftast i form av mörka fläckar på vår hud. Du kan även få hormonella pigmenteringar när du väntar barn eller ammar, dessa är de svåraste att behandla då de kan bli en rebound effekt, det vill säga att pigmenteringarna istället blir mörkare.

Hur tar du bort en pigmentering med hjälp av IPL?

Det vi vill få ut av behandlingen är att det underliggande pigmentet ska komma upp till hudens yta och sedan ramla av. Hur många behandlingar det behövs för att bli av med en fläck är mycket varierande, desto ljusare en pigmentering är desto djupare ligger den oftast och desto fler behandlingar behövs. De mörkare fläckar ramlar i regel av fortare men har en tendens att lätt komma tillbaka. Ungefär tre till sex behandlingar räknar man med att det tar innan en pigmentering är borta.

Fläcken kan även hitta tillbaka efter en längre tids solexponering så de är viktigt att du skyddar dig även då fläckarna är borta.

Driver du en salong och är intresserad av att jobba med IPL, läs mer om vår Cellox 20 här.

Om Victus

Victus Medical Group är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur, marknadsledande trådlyft och innovativ hudvård för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett och ett halvt decennium.

08-564 619 30