Var femte med tatueringar funderar på att ta bort dem

ta bort tatueringar

Nästan var femte person som har tatuerat sig, 17 procent, har någon gång funderat på att ta bort sina tatueringar. Kvinnor med tatueringar är mindre benägna att ta bort dem än vad män är. Det visar en undersökning som Sifo gjort på uppdrag av Victus Medical Group.

Totalt är det nästan var fjärde person, 23 procent, som uppger att de har tatueringar. 4 procent säger att de övervägt att ta bort sina tatueringar medan 19 procent inte har gjort det.

— Tatueringstrenden har hållit i sig i många år och tycks inte vara i avtagande. Däremot märker vi nu att allt fler ångrar sina tatueringar och vill ta bort dem. Vi ser detta tydligt i våra leveranser av laserapparatur till kliniker och salonger runtom i Sverige, säger Amir Kelishadi, vd på Victus Medical Group och fortsätter:
— Laserapparaturen för tatueringsborttagning har utvecklats mycket på senare år och idag kan den som ångrar sina tatueringar bli av med dem helt och fullt.

Enligt undersökningen är det fler kvinnor, 22 procent, som uppger att de inte har tänkt att ta bort någon tatuering jämfört med män, 16 procent.

Sifo-undersökningen visar också på variationer utifrån ålder. I åldersspannet 18—29 år är det 31 procent som svarar att de funderat på att ta bort tatueringar, i gruppen 30—49 år 15 procent, i gruppen 50—64 år 12 procent och i gruppen 65—79 år är det ingen som har funderat på att ta bort sina tatueringar.

Om undersökningen:
På uppdrag av Victus Medical Group intervjuade Sifo 1 001 personer inom den svenska allmänheten under perioden 7—12 februari 2020. De svarade på frågan: Har du någon gång övervägt att ta bort din/dina tatueringar?

För salonger - mer om tatueringsreducering

ta bort tatueringar

För konsumenter - hitta närmsta salong

kliniker

Om Victus

Victus Medical Group är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur, marknadsledande trådlyft och innovativ hudvård för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett och ett halvt decennium.

08-564 619 30