Ta hand om huden i sommar

Inför sommaren är det viktigt att man tar hand om huden ordentligt, många av oss vet redan det men vad är det vi egentligen skyddar oss mot? Är solskydd verkligen allt vi behöver?

UV-strålning

Det skadliga i solljuset är de 3 olika UV strålningarna. UV A, B och C. UVC är vi inte så vana att höra om eftersom denna strålning inte läcker ut ifrån ozonskiktet, förutom på vissa få områden i världen. UVA och UVB däremot är vi mer vana att höras tala om – båda är skadliga men på olika sätt. UVA är det som gör att vår hud åldras, att vi får rynkor och tappar spänsten i huden. Medan UVB är den strålningen som gör att vi bränner oss. När solens strålar träffar vår hud så börjar våra celler att skapa mer pigment för att skydda huden, vi blir då bruna men ibland röda då vår pigmentproduktion inte hinner med i förhållande till strålningen från solen. För att undvika att skada eller bränna huden använder vi oss utav solskydd.

Solskydd

Den kemiska processen som sker i din hud när du applicerat solskydd är att ett fysiskt filter skyddar mot solen. Det fungerar som en spegel på din hud och reflekterar bort de skadliga strålningarna innan de hinner göra skada. Det kemiska filtret i produkten gör att de få strålar som eventuellt kommer förbi det första fysiska filtret omvandlas till värmeenergi, som sedan oskadliggörs och lämnar huden. I och med detta blir solskyddet väldigt säkert, så länge det används på rätt sätt.

Utöver solskydd ska huden underhållas och eftervårdas. Det är mist lika viktigt och många har en tendens att utesluta just dessa steg.

After sun & Mist

Mellan påstrykning av solskydd är det viktigt för huden att återfuktas. Ha alltid med dig en återfuktande mist för både ansikte och kropp i väskan för att underhålla huden med fukt då solexponering gör huden extra torr. Efter solexponering är det viktigt för huden att få återhämta sig. Smörj därför in med en After sun som återfuktar och lugnar huden. Gärna en som innehåller Aloe Vera gelé då det ger extra svalka och vårdar din hud. En annan ingrediens som rekommenderas efter en dag i solen är boerhavia diffusa eller punarnava som den även kallas. Den dämpar rodnad och lugnar huden för så bra återhämtning som möjligt.

Solution by Victus har utvecklat 3 enkla och lätta produkter just för sol. Hitta de här: www.solutionby.se

Om Victus

Victus Medical Group är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur, marknadsledande trådlyft och innovativ hudvård för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett och ett halvt decennium.

08-564 619 30