Var tionde svensk vill göra fettreducerande behandling

fettreducerande behandling

Nio procent av befolkningen har funderat på att göra en kroppslig fettreducerande behandling. Detta är mycket vanligare bland kvinnor än män, 13 procent av kvinnorna har funderat på fettreducering och bara sex procent av männen.  Det visar en undersökning som Sifo gjort på uppdrag av Victus Medical Group.  

Totalt är det 89 procent av de tillfrågade som inte funderat på att genomgå fettreducerande behandling, 2 procent svarar tveksam, vet ej.

– Trots att undersökningen indikerar att fettreducerande behandlingar är relativt ovanliga, ser vi tecken på det motsatta. Vår bild är att intresset ökar påtagligt vilket också syns i våra leveranser av fettreducerande apparatur till kliniker och salonger runtom i Sverige, säger Amir Kelishadi, vd på Victus Medical Group och fortsätter:

– Utvecklingen inom området går i en rasande fart och numera finns det metoder som både bränner fett och bygger muskler utan ingrepp i kroppen och som dessutom är godkända av amerikanska läkemedelsverket FDA.

Sifo-undersökningen visar också på variationer utifrån ålder. Ju yngre personerna är, desto större vilja att fettreducera. I åldersspannet 18-29 år är det 13 procent som svarar ja, i gruppen 30-49 år 10 procent, i gruppen 50-64 år 10 procent och i gruppen 65-79 år 3 procent.

Undersökning om fettreducerande behandling:

På uppdrag av Victus Medical Group intervjuade Sifo 1 001 personer inom den svenska allmänheten under perioden 7-12 februari 2020. De svarade på frågan: “Har du funderat på att göra kroppslig fettreducering med någon form av behandling?

För salonger - se våra system för fettreducering

fettreducerande behandling

För konsumenter - hitta närmsta salong

kliniker

Om Victus

Victus Medical Group är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur, marknadsledande trådlyft och innovativ hudvård för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett och ett halvt decennium.

08-564 619 30