Hem » Behandling » Kärlreducering

Kärlreducering

Kärlreducering med Cellox 20

Vi har mängder med kärl i huden. Oftast är de så tunna att de knappt syns. Vid mycket sol, väder och vind kan de bli mer framträdande. Hur pass framträdande kärl man har beror även på ärftliga faktorer. Dessa kärl brukar kallas cuperoser eller spiders. Rosacea är en hudsjukdom där större partier blir rödflammiga p.g.a ytliga kärl. Kärlreducering är mycket effektivt både för behandling av ytliga kärl med även för att minska symptom vid rosacea.

Hur behandlar vi ytliga kärl?

Vid behandling läggs gel på området som ska behandlas. Prisman på handtaget läggs mot huden. Pulsen känns som en snärt i huden och med en värmekänsla i slutet av pulsen. Det som sker är att kärlet absorberar IPL-ljuset och koagulerar.

Beroende på kärlets och områdets storlek så rekommenderas 2-4 behandlingar med 3 veckors mellanrum. Resultatet är individuellt eftersom blodkärlets/blodkärlens storlek och djup varierar mellan personer.

Kärlreducering fungerar bäst i ansiktet. På benen kan man minska tunna blodkärl, som är mindre än 0,5mm i diameter. Resultatet vid rosacea kan variera men de flesta upplever en signifikant minskning av symptomen.

Att tänka på före och efter kärlreducering

Man bör inte sola fyra veckor innan och efter behandling.
Använd alltid hög spf, helst 50.

Referenser

Kärl

Kärl behandlat en gång med Cellox 10 av Wellnesskliniken i Östersund. Efterbild är direkt efter behandling.

Söker du behandling för Kärlreducering?

Hitta din närmsta klinik

Våra system med Kärlreducering:

Välkommen till Victus Clinic. Här väljer du Klinik eller Konsument.

Boka demo

Boka en fri demo med våra kundutbildare