q-switchade nanolasrar

Q-PLUS EVO-SERIEN

Laserplattform för tatueringsreducering tillgänglig i 4 olika konfigurationer

LUMICO SELECTED

Lumico Selected är en Q-switchad Nd:YAG-laser med våglängderna 1064 och 532 nm.

PICOSEKUNDS-teknik

DISCOVERY PICO

Prisbelönt andra generationens picolaser (Nd:YAG med dubbla våglängder)

SÅ FUNGERAR TATUERINGSREDUCERING

Kort pulslängd med hög ljusenergi slår sönder tatueringspigmentet mekaniskt och den naturliga läkningsprocessen sätts igång. När pigmentet slås sönder och bryts ner för att tas hand av våra makrofager (s.k. ätarceller) som sedan för med det ut i lymfsystemet.

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR OM TATUERINGSREDUCERING

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR BEHÖVS?

En tatuering är gjord för att vara permanent, därav kan det krävas tålamod med reduceringen. Oftast krävs minst fyra behandlingar eller mer. Det finns ett antal faktorer som spelar en viktig roll vid reducering:

Hudtyp – Mörkare hud behöver oftast fler behandligar.

Tatueringsfärg – Svart färg är i regel enklast att reducera. Många olika färger i samma tatuering kräver fler behandlingar. Svart färg blir ibland, på grund av dess mycket små färgpigment, ”resistent” mot Q-Switchade behandlingar och visar endast små förbättringar vid varje behandling. Men med pikosekundspulser fragmenteras även de minsta svarta färgpigmenten till ett tunt ”damm”, vilket lättare elimineras av kroppens egna immunförsvar. Vissa färger går ej att reducera, fråga din terapeut.

tatueringsreducering

Typ av färg – Olika typer av färg kan vara olika svåra att reducera. Förenklat kan man säga att professionellt gjorda tatueringar oftast har färger som är enklare att reducera. Innehåller tatueringsfärgen metaller så kan reduceringen vara svår (detta vet man oftast inte).

Flera lager – Är tatueringen övertatuerad sedan tidigare tar det längre tid att reducera.

HUR LÅNG TID TAR EN BEHANDLING?

Behandlingstiden beror på hur stor tatueringen är och hur många färger den har. En liten helsvart tatuering tar ca 5-10 min och en lite större svart ca 10-30 min. Man behandlar oftast inte områden som är större än en knuten hand.

GÖR BEHANDLINGEN ONT?

Laserljuset slår sönder pigmentet som i sin tur ger en värmekänsla som kan kännas lite beroende på hur smärtkänslig man är. Behandlingen utförs med mindre pauser mellan pulserna.

EFTER BEHANDLING

De flesta upplever en ”frostig” yta på tatueringen, detta är små gasbubblor som gör att huden får en gråaktig/frostig yta. Ca 20-30 min efter behandlingen försvinner detta.

En vanlig reaktion är lätt svullnad kring tatueringen och i vissa fall även små blödningar. I detta fall täcker man över tatueringen med en steril kompress.

Behandlingsområdet skall vara torrt 24 timmar efter behandling, ej utsättas för solljus, och man får ej klia på det behandlade området.

HUR OFTA?

Behandlingar utförs med 6-8 veckors mellanrum, detta för att kroppen ska hinna rensa ut det behandlade pigmentet.

VAD KAN JAG FÖRVÄNTA MIG?

Då tatueringspigmentet ”suddas” ut så kommer tatueringen att bli ljusare för varje behandling.

    ÄR DU INTRESSERAD?

    Vi tar mer än gärna fram information, bokar en demonstration eller skickar en offert till dig

    Jag driver en salong/klinik och vill ha en gratis demo av denna produktJag driver salong/klinik och vill ha en offert på denna produktJag funderar på att starta salong/klinik och vill veta mer om produktenJag driver salong/klinik och vill boka ett videomöte