Fraktionerad laser för rynkbehandling med fraxium 1550 fusion

Fraktionerad laserbehandling påverkar huden i mikroskopiska behandlingspunkter med en exakt precision och ett jämt fördelat mönster. Lasern åsamkar en mikroskopisk skada som  triggar igång kroppens naturliga läkningsprocess. Detta medför en nybildning av kollagenfibrer som ersätter den gamla huden och ger en permanent hudföryngring, sträcker den slappa huden och ger en jämnare och fräschare hud med en fin lyster.

Fördelen med erbiumlaser mot slapp hud

Laserljuset absorberas av vätska i eller mellan cellerna och värmer upp vävnaden så pass mycket att det orsakar en värmeskada och vävnadsvätskan förångas. Med de äldre koldioxidlasrarna förångas ca. 80 % av vävnadsvätskan vilket medför stora värmeskador i huden. Med Fraxium 1550 Fusion förångas endast 5-7 % av vätskan vilket innebär endast lindriga värmeskador. Om man jämför en rynkbehandling med koldioxidlaser blir behandlingen med Fraxium 1550 Fusion därmed skonsammare och återhämtningstiden minimeras, medan resultatet bibehålls.

Vad händer efter behandlingen?

Man kan uppleva att huden känns varm och att den stramar ungefär som när man blivit lätt solbränd. Värmekänslan avtar efter ca. 2-3 timmar. Huden kan därefter ha en rödaktig ton, ungefär som en lättare solsveda. Var noga med att fukta huden ofta några dagar efter behandlingen. Man kan utan problem lägga en make-up eller raka sig dagen efter. Däremot bör man gärna avstå från alkohol och hårdare fysisk träning samma dag man blivit behandlad.

Mer än rynkbehandling

 • Huduppstramning
 • Hudföryngring
 • Slapp hud
 • Rynkor
 • Acneärr
 • Ytliga kärl
 • Solskadad hud
 • Stora porer
 • Ojämn hudton
 • Striea
 • Hudbristningar

Huduppstramning utan läkningstid

Fraxium 1550 Fusion är en så kallad icke-ablativ erbiumbaserad fraktionerad laser. Med erbium som grundämne i lasern slipper man hela konvalescensen vid behandlingen jämfört med den äldre tekniken med koldioxidlasrar.

Hudföryngring med fraktionerad laser

Innan behandlingen påbörjas rengörs hudområdet som ska behandlas. Därefter appliceras en bedövningssalva som ska verka i ca 40-60 minuter. Själva behandlingsprocessen tar allt från 10 minuter till en timme beroende på hur stort område man vill få behandlat. Fraxium 1550 Fusion behandlar 80% av hudens yta vid varje behandlingstillfälle och det rekommenderas att man genomför 4-6 behandlingar med 4 veckors mellanrum.
Resultatet märks redan efter några dagar och förbättringen fortsätter sedan successivt upp till 6 månader. Resultatet håller i sig upp till 4-7 år beroende på livsstil.

Kärt barn har många namn, huduppstramning, hudföryngring, rynkbehandling…

Det begrepp man oftast hör är antirynkbehandlingar. Med Fraxium tar man bort gammal hud och låter ny frisk vävnad växa fram med en helt naturlig läkningsprocess. Inga ämnen tillsätts i kroppen utan laserljuset skapar nästan osynliga mikroskopiska kanaler i huden.

Icke ablativ laser för huduppstramning

Fraxium 1550 Fusion är en icke-ablativ laser vilket innebär att den inte är lika aggressiv mot huden vid en huduppstramning eller hudföryngring som en ablativ laser. Skillnaden är att ablativa lasrar bränner bort huden och mikroskopiska hål skapas i huden medan en icke-ablativ laser lämnar översta hudlagret helt intakt och skapar koagulativa nekroser i djupare strukturer i huden, därav kortare återhämtningstid och minskad risk för komplikationer.